Salibandypelaaja Miisa Turunen, 18, rikkoo ennätyksiä: ”Tein viimeisellä sekunnilla maalin”

18-vuotias Miisa Turunen on pelannut salibandya naisten liigassa jo viisi vuotta. Seuraavaksi hyökkääjä tähtää MM-kisoihin.

Miisa Turunen mailan ja pallon kanssa.

Miisa Turunen aloitti salibandykerhossa 5-vuotiaana. Silloin hän löysi lajinsa.

Aloitit Salibandyliigassa pelaamisen 13-vuotiaana ja nyt pelaat SaiPassa F-liigaa. Miten salibandysta tuli lajisi, Miisa Turunen?

En ole ikinä harrastanut mitään muuta kuin salibandya. Innostuin lajista, kun yksi perhetuttumme pelasi NST:n naisten joukkueessa ja kävimme katsomassa otteluita. 5-vuotiaana aloitin Hippo-salibandykerhossa, jossa olin ainoa tyttö. Pelasin vielä 10-vuotiaana poikien mukana, mutta tykkään enemmän pelata tyttöjen kanssa. Poikien kanssa pelatessani sain aina pelätä arvostelun kohteeksi joutumista, jos tein virheen.

Poikien kanssa pelatessani sain aina pelätä arvostelun kohteeksi joutumista, jos tein virheen.

Muistatko vielä ensimmäisen liigapelisi?

Muistan, se oli kotipeli täällä Lappeenrannassa ja joukkue oli vielä silloin NST. Taisin tehdä kaksi maalia ja syötin yhden. Ensimmäisellä kaudella tein myös yhden ikimuistoisimmista maaleistani. Pelasimme sellaista vastustajaa vastaan, joka ei ollut hävinnyt otteluakaan sillä kaudella, ja ottelu oli jatkoajalla. Tein viimeisellä sekunnilla maalin, jolla voitimme pelin. Aikaisemmin vedin aina itse hyvästä maalipaikasta, mutta nykyään olen alkanut syöttää useammin.

Miisa Turunen istuu vaihtopenkillä.

Miisan tähtäin on salibandyn MM-kisoissa.

Syyskuussa rikoit taas yhden ennätyksen, kun sait yhdestä ottelusta yhdeksän syöttöpistettä ja teit maalin. Ajatteletko ennätyksiä kesken pelin?

En edes tiennyt, mikä aikaisempi syöttöennätys oli! Mutta pelin jälkeen joku sanoi, että taisit tehdä ennätyksen.

Pääsit kesällä mukaan naisten maajoukkueeseen. Mitkä ovat seuraavat tavoitteesi?

Joulukuussa on salibandyn MM-kisat Singaporessa. Olen maajoukkueen leirityksessä mukana ja toivon, että minut nimetään myös kisajoukkueeseen. Olen pienestä asti katsonut MM-kisoja televisiosta, joten olisi hienoa päästä osaksi joukkuetta. Unelmani olisi voittaa maailmanmestaruus.

Mikä on ikimuistoisin mokasi, Miisa Turunen?

Viime vuonna alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa pelasimme pronssipeliä Sveitsiä vastaan. Minulla oli pallo maalin takana. Yritin syöttää joukkuekaverille ylöspäin, mutta pallo menikin vastustajalle, ja hän teki siitä maalin. Onneksi peli ei ollut tiukka, ja olimme jo hyvässä johdossa. Seuraavassa vaihdossa kävin tekemässä maalin. Voitimme pronssia.

Miisa Turunen lähikuvassa.

Miisan pelipaikka on vasen laitahyökkääjä. Hän pelaa F-liigaa SaiPassa.

Mikä on paras pelikampaus?

Hiukseni pitää letittää, jotta ne eivät häiritse kesken pelin. Isosiskoni pelaa minun kanssani samassa joukkueessa, joten hän tekee minulle ranskanletit puoleenväliin päätä. Loput hiukset laitetaan ponnarille.

Lue lisää: Testaa, mikä urheilulaji sopii sinulle

Mikä on inhokkitreenisi?

Maksimikestävyystreeni, joka tehdään omatoimisesti. Kesällä treenaamme enemmän voimaa ja nyt kauden alussa ja aikana teemme enemmän nopeustreenejä.

Mitä teet, kun kukaan ei näe?

Katson Tiktokia ja makoilen sängyssä. Välillä saatan vähän riehua Topin kanssa. Se on reilun vuoden ikäinen kultainennoutaja.

Juttu on julkaistu Koululainen 11/2023 -lehdessä.

Miisa Turunen

  • Kuka: 18-vuotias salibandypelaaja ja lukiolainen.
  • Mistä: Asuu Lappeenrannassa äidin, pikkusiskon, Topi-koiran ja Noppa-kissan kanssa.
  • Harrastus: Salibandy.
  • Some: Instagram @miisaanniinaaa Tiktok @miisaiijaa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti