Mirella hyppäsi hetkessä listojen kärkeen: ”Käyn läpi tunteiden vuoristorataa”

Nuori pop-laulajatähti Mirella on noussut hetkessä megasuosioon hittikappaleellaan Timanttei. Millaiselta yllätyssuosio tuntuu ja mistä hän haaveilee? Entä mitä Mirella tekee, kun kukaan ei näe?

Mirella

Mirella, sinkkusi Timanttei pomppasi hetkessä Spotifyn kuunnelluimpien joukkoon ja on ollut Tik­Tokissa ilmiö. Millaiselta suosio on tuntunut?

Tosi oudolta! En olisi arvannut, että Timanttei  lähtisi noin hyvin leviämään Tiktokissa, sillä olen uusi artisti ja minulla oli vasta yksi biisi takana. Tuntui kummalliselta, kun yhtäkkiä kaikki tiesivät kappaleen ja se tuli kaikkialla vastaan. Lyhyessä ajassa on tapahtunut niin paljon, etten ole sisäistänyt kaikkea. Välillä havahdun siihen, kun istun rauhassa kotona. Silloin minua alkaa itkettää, naurattaa tai ahdistaa. Käyn läpi mieletöntä tunteiden vuoristorataa.

Olet laulanut nuoresta iästäsi huolimatta lavoilla pitkään. Voitit 15-vuotiaana pohjois­maisen laulukisan. Oletko laulanut lapsesta asti?

Vanhempani veivät minut pienenä taaperoiden musiikkiopistoon eli muskariin. Kun opin puhumaan kunnolla, musikaalisuuteni alkoi tulla vahvemmin esiin. Opettelin soittamaan syntikalla ja kuuntelin cd-mankalta eri artisteja ja lauloin heidän kanssaan. Ajattelin jo pienenä, että haluaisin tehdä musiikin parissa töitä tulevaisuudessa.

Mirella: ”Ammennan inspiraatiota elämästäni”

Millaisia haaveita sinulla on laulajana?

Haaveilin, että pääsisin esiintymään Ruisrockiin ja se toteutuu ensi kesänä. Vaikka teen nyt pop-musaa, se ei tarkoita, että tekisin sitä ikuisesti. Haluan päästä kokeilemaan muitakin juttuja. Haluaisin lähteä kirjoittamaan musiikkia ulkomaille pieneen ihanaan kaupunkiin, jossa voisin inspiroitua ja oivaltaa uutta musiikista. Käyn lu­kiota neljässä vuodessa ja minulla on vielä vuosi jäljellä. Jossain vaiheessa olisi kiva opiskella muusikoksi Pop & Jazz Konservatoriossa.

Olet tehnyt itse sanoituksia. Mistä saat inspiraatiota?

Äidinkieleni on ruotsi. Kirjoitin kappaleita ruotsiksi ja englanniksi, mutta kun sain kiinnityksen levy-yhtiöön, minulle ehdotettiin suomenkielisiä biisejä. Treenaan suomeksi kirjoittamista ja biisini syntyvät yhdessä tuottajan ja biisien ammatti­kirjoittajan kanssa. Unelmoin, että pystyisin jonain päivänä kirjoittamaan biisini itse ja kirjoittamaan muillekin artisteille. Ammennan inspiraatiota elämästäni ja keskusteluista, joita käyn kavereiden ja perheeni kanssa. Biiseissäni on asioita, jotka ovat tapahtuneet minulle, mutta mukana on aina jotain keksittyä.

Ketkä ovat suosikkisi ja esikuvasi laulajina?

Olen ihaillut pienestä asti Whitney Houstonia ja Michael Jacksonia. Kun sain Spotifyn ja YouTuben käyttööni ja pääsin tutkimaan musamaailmaa, innostuin Ariana Grandesta, Zara Larssonista ja Justin Bieberistä.

Lue lisää: Laulaja Nelli Matula: Olin aina perjantaisin jälki-istunnossa

Musiikin kuunteleminen rauhoittaa

Isäsi on muusikko ja puoliksi romani. Olette puhuneet julkisuudessakin yhdessä siitä, miten romanit kokevat edelleen syrjintää ja ikävää nimittelyä. Mitä haluaisit sanoa asiasta?

Olen itse ¼ romani, enkä sen takia käytä romanien perinnevaatteita. Kysyin ylä­asteella kavereiltani, olisivatko he edelleen kavereitani, jos käyttäisin romanivaatteita. He vastasivat, että totta kai. Toivoisin, että lapset ja nuoret muistaisivat katsoa vaatteiden tai ihon värin alle, millainen ihminen siellä on ja muodostaisivat itse oman mielipiteensä.

Toivoisin, että lapset ja nuoret muistaisivat katsoa vaatteiden tai ihon värin alle, millainen ihminen siellä on ja muodostaisivat itse oman mielipiteensä.

Voiko musiikista saada lohdutusta ja voimaa silloin, kun maailma ei ole reilu?

Ehdottomasti. Aina kun minulla huono päivä tai jokin stressaa, menen kotiin lauleskelemaan. Rentoudun, kun pääsen purkamaan tunteitani laulamalla. Musiikin kuunteleminen rauhoittaa aina.

Mikä on lempijuomasi ja -ruokasi?

Maito on tosi hyvä ruokajuoma. Kotiruuista lemppareitani ovat makaronilaatikko ja mummon tekemä kaalilaatikko. Ravintolassa valitsen meksikolaista ruokaa, sushia tai lehtipihvin.

Mitä teet, kun kukaan ei näe?

Puristelen naamaani ja olemattomia finnejä ja mustapäitä. Olen koukussa siihen.

Onko sinulla ollut lemmikkieläimiä?

Pienempänä meillä oli kaksi kiinanharja­koiraa, Rambo ja Rocky. Nykyään meillä on kolmevuotias villakoira Bambi.

Mirella Roininen

  • 18-vuotias
  • Asuu Vantaalla
  • IG ja Tiktok: @mirellavirallinen

Juttu on julkaistu Koululainen 5/2024 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti