Mitä tapahtuu Meemitalossa? Koululainen kurkkasi kameroiden taa!

Mitä seuraa, kun laitetaan seitsemän tubettajaa asumaan saman katon alle? Helmi ja Ella kertovat, kuinka Meemitalossa jaetaan kotityöt ja miksi jääkaapissa on pullotolkulla ketsuppia.

Tässä olohuoneessa oli ennen jättitrampoliini, tuon tanssilattian äärellä Gasellit esitti yksityiskeikan ja tuossa on se uima-allas, jossa kisattiin siitä, kuka pysyy altaassa pisimpään. Hattulassa sijaitseva Meemitalo on tullut niin tutuksi kymmeniltä Youtube-videoilta, että voisi luulla käyneensä siellä jo.

Koululainen pääsi katsomaan, millaista arki on talossa, jota asuttavat Helmi ja Ella -kanavaa pitävät Helmi Kantola ja Ella Hautajärvi NikojaSanttu-kanavan Niko Meuronen ja Santeri Hänninen, Mona Karttunen eli Mona Ilona, Veetu Vuori sekä Katja Hiltunen.

Kaikki alkoi vitsistä

Meemitalossa kuvatut videot ovat täynnä vauhtia, mutta nyt talossa on hiljaista. Vain keittiön nurkassa oleva jääpalakone suhisee ja kolisee itsekseen.

– Jokaisella on omat menonsa ja päivärytminsä, joten kaikkia ei välttämättä edes näe koko päivänä, Ella ja Helmi kertovat.

Tänään tyttöjen lisäksi paikalla ovat vain Katja sekä Mr Zeus -nimellä paremmin tunnettu Miikka Launiainen, josta Meemitalo saa pian uuden asukkaan.

– Mr Zeus vietti täällä aikaa niin paljon, että vitsailimme, että hän voisi myös muuttaa tänne. Ja nyt hän on oikeasti muuttamassa, tytöt paljastavat.

– Irtisanoin juuri oman asuntoni, Miikka huikkaa olohuoneen sohvalta, jossa istuu editoimassa uutta videotaan.

Myös koko ajatus tubetalon perustamisesta oli aluksi pelkkä vitsi.

– Uutenavuotena vitsaillimme Nikon ja Santun kanssa, miten siistiä olisi perustaa Suomeen samanlainen tubetalo kuin monilla on Yhdysvalloissa, tytöt muistelevat.

Vain kaksi kuukautta myöhemmin talo oli jo vuokrattu ja yhteiselo Meemitalossa alkanut.

– Niko ja Santtu tunsivat meistä jokaisen jo etukäteen, mutta me emme olleet koskaan tavanneet Katjaa emmekä tunteneet Veetuakaan kunnolla, Helmi kertoo.

– Nyt tuntuu siltä kuin olisimme tunteneet toisemme aina. Meillä on mennyt alusta asti todella hyvin.

Riitoja siivouksesta

Miikka saapastelee keittiöön laittamaan kahvia, ja kahvin poristessa Ella ja Helmi pitävät esittelykierroksen talossa. Eteisen seinään on teipattu valkoinen paperi, jossa lukee asukkaiden nimet. Lista paljastaa, että Ella on vienyt roskat kerran muita useammin.

– Teimme listan, jotta kaikki veisivät roskat ulos vuorollaan, Ella huokaa.

Siivous, ja erityisesti juuri se roskien vieminen, on yksi harvoista asioi­sta, joista talossa riidellään.

– Kaikilla on eri käsitys siitä, miten siistiä pitää olla. Minua ärsyttää, jos muut eivät siivoa, Ella sanoo.

Siivousriidat ja muut kriisitilanteet ratkotaan yhteisissä palavereissa olohuoneen sohvalla.

– Olemme nimenneet sen heimoneuvostoksi. Sellainen kutsutaan koolle aina silloin, kun täytyy keskustella yhdessä, Helmi selittää.

Viime heimoneuvostossa keksittiin idea roskienvientivuoroista, eikä pakollinen kotityö enää jää vain muutamien hoidettavaksi.

Kylpyjä ja keikkoja

Kierros jatkuu kierreportaita pitkin alakertaan, jossa vastassa on koko aulatilan täyttävä punainen biljardipöytä. Portaiden vierestä avautuvan oven takaa paljastuu kolme pehmeää sohvaa ja suuri valkokangas.

– Tämä on meidän leffateatterimme. Katsomme usein iltaisin yhdessä elokuvia, tytöt esittelevät.

Leffailtojen lisäksi Meemitalossa vietetään aikaa saunomisen merkeissä. Kylpyläosastolla ilma on lämmintä ja kosteaa, ja pieni uima-allas näyttää houkuttelevalta.

Pihalla on myös ulkouima-allas, jonka 10-asteinen vesi takaa kuumaverisimmällekin saunojalle viilennyksen. Altaan viereen on sijoitettu jättitrampoliini, josta hurjimmat voivat hypätä voltilla veteen.

– Vesi ei tunnu niin kylmältä, kun sinne hyppää trampalta! tytöt vakuuttavat.

Osa alakerrasta on jätetty tanssilattiaksi. Kesäkuussa rap-yhtye Gasellit piti talon asukkaille ja heidän ystävilleen yksityiskeikan, jonka aikana tanssilattian kesto testattiin.

– Se keikka on ollut paras Meemitalossa järjestetty juttu, Ella ja Helmi hehkuttavat.

Arkisin tyttöjen lempipaikka uudessa kodissa on autotalli, joka on muutettu kuntosaliksi. Jokaisella asukkaalla on talossa myös oma huoneensa, jonne voi vetäytyä rauhaa halutessaan.

– Kerromme aina videoiden kuvaamisesta etukäteen, eikä kenenkään ole pakko näkyä toisten videoilla, Helmi ja Ella painottavat.

Kiloittain ketsuppia

Kimppakämpässä jääkaapin oven avaaminen jännittää aina vähän. Vieläköhän siellä on maitoa? Helpotuksekseen Helmi löytää jääkaapista peräti kahta erilaista maitoa kahvin sekaan laitettavaksi.

Maitotölkkien lisäksi jääkaapista  osuu silmään kolme ketsuppipulloa ja pakettitolkulla margariinia.

– Jokaisella on jääkaapissa oma hylly, ja kaikki ostavat omat ruokansa. Sen takia kaapissa on niin paljon samoja juttuja, tytöt selventävät.

Keittiön työtasolla nököttää kahvinkeittimen ohella liuta laitteita, joista osaa on mahdoton tunnistaa.

– Niko haluaa keittiöön kaikki mahdolliset laitteet ja kantaa koko ajan uusia löytöjä kotiin, Helmi ja Ella huokaavat ja esittelevät jääpalakoneen, friteerauslaitteen, vohveliraudan, voileipägrillin ja kananmunankeittimen.

– Ja parhaillaan Santeri haaveilee riisinkeittimestä!

Meemitalossa asuminen on opettanut suoraan vanhempiensa luota muuttaneille tytöille itsenäisyyttä ja omatoimisuutta. Jääkaappi ei täyty itsestään, ja kotityöt on hoidettava.

– Meemitalossa parasta ovat ystävät, joilta saa seuraa ja tukea niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Täällä voi olla täysin oma itsensä.

Juttu on julkaistu Koululaisessa 10/2020.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti