Mitä vappusuunnitelmia? Kysyimme koululaisilta

Joka vuonna ensimmäinen päivä toukokuuta vietetään vappua. Vappuna ilmassa leijuu herkullisen munkin tuoksu ja laseissa sihisee sima. Kaduilla kävellessäsi saatat myös huomata ihmisten pitävän päässään ylioppilaslakkejaan.

Ennen vanhaan vappu oli kristillinen juhla, jossa muisteltiin pyhimystä nimeltä Valburg. Hänen nimestään juhlan nimi vappu juontaakin juurensa. Nykyään vappua juhlitaan ennemminkin kesään siirtymisen juhlana ja kansainvälisenä työväen juhlana.

Suomalaiset juhlistavat vappua perinteisesti ulkona vappupiknikillä säiden salliessa. Piknik vietetään usein kavereiden ja tuttavien kanssa. Perinteiset vappuherkut ovat tippaleipä, sima, itse tekemät munkit ja perunasalaatti.

Miten koululaiset viettävät vappua? Kävimme jututtamassa Pasilan peruskoulun oppilaita heidän vappusuunnitelmistaan. Mikä on heidän mielestään parasta vappuherkkua, ja millainen ilmapallo olisi hauskin?

gallupiin vastannut koululainen

Pinja Contia haluaisi ison perhosilmapallon. Paras herkku vappuna on itse leivotut munkit. Vappuna Pinja vierailee isovanhemmillaan.

gallupiin vastannut koululainen

Saara Farah viettää vapun kavereiden kanssa ulkona. Suklaa on hänen mielestään paras vappuherkku. Hän haluaisi My little pony tai Cardi B -ilmapallon.

gallupiin vastannut koululainen

Abdifatah Dayb haluaisi Cledos-ilmapallon. Hän viettää vapun kavereiden kanssa ulkona. Mikään vappuherkku ei ole hänen ehdoton lempparinsa.

 

gallupiin vastannut koululainen

Noelia Velasquez aikoo viettää vapun kaverinsa kanssa. Noelia haluaisi My little pony -ilmapallon, ja hänen lempiherkkunsa on karkki.

Tämän vuoden ilmapallovalikoimaan kuuluvat esimerkiksi kävelevät eläimet ja emojimaiset foliopallot.

Millaisen pallon sinä haluaisit? Kommentoi!

Vastaa myös viikon kysymykseen: Mikä on parasta vapussa?

Testaa, millainen vappuihminen olet!

Valmista vinkeitä vappuvohveleita

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti