Robin taiteili T-paidan

Robin sai käteensä tekstiilitussit ja eteensä T-paidan. Miten supersuositulta poptähdeltä sujui uuden kuosin suunnittelu?

Poppari taittelee varmoin ottein leivinpaperin T-paidan väliin, etteivät tussien värit mene piirrellessä paidasta läpi. Robinin toimintasuunnitelma taiteilua varten on selkeä. Nyt ei lähdetä turhaan hosumaan.

– Piirrän vaan kaiken, minkä osaan, teini-idoli toteaa leveästi hymyillen.

Tuunaaminen 
tuttua

Vaatteiden tuunaaminen on Robinille tuttua puuhaa. Hän on loihtinut pieniksi jääneistä paidoista muun muassa vyölenkkiin kiinnitettäviä röyhelöitä.

– Sellaisia ei oikein saa mistään, niin täytyy tehdä itse. Ja ne on mielestäni aika hauskan näköisiä, vähän Dingo-meininkiä.

Käsityöt eivät kuitenkaan olleet alakoulussa nuorukaisen vahvin osaamisalue.

– Olin käsitöissä niin huono, ettei mitään järkeä. Se ei vaan lähtenyt, ikinä. Opettaja oli aina ratkoja sauhuamassa, Robin muistelee.

Katso myös: Robinin videoterveiset Koululaisen lukijoille 

robin-tuunaa-2

Kuvaamataito oli enemmän tähden mieleen.

– En ole siinäkään kuitenkaan kauhean hyvä, niin se ärsyttää. Omaksi ilokseni en oikeastaan ole juurikaan piirrellyt. Paitsi nyt! Ihan hyvinhän tämä näkyy sujuvan…

Robin keskittyy piirtäessään niin, että puhuminen jää. Kieli on kirjaimellisesti keskellä suuta.

– Keskityn tähän nyt niin paljon, etten pysty puhumaan. Tämä ei ole hirveän nopeaa, kun minä olen ratissa, Robin toteaa leikkisästi.

Tarinoita kuvien 
takana

Päällään popparilla on teemaan sopivasti käsintehty ja uniikki paita.

– Paitani on käsin maalattu. Halusin paitaan eläimen ja yksinkertaiset värit. Paidan hevoset kuvastavat hevosvoimia eli intohimoani autoihin.

Robin tahtoo, että kaikkiin kuviin, jotka hän T-paitaan piirtää, liittyisi jokin tarina.

– Jos taidemaalari tekee taulun, niin kyllähän siellä taustalla aina joku tarina on. Ja jos artisti tekee biisin, niin sielläkin taustalla on aina tarina. Kyllä mielestäni kaikessa pitää olla jonkinlainen tarina mukana, se on minulle tärkeää.

Katso myös video: Robin pistokokeessa!

robin-tuunaa-3

Kesäisiä aiheita

Idoli on oikein tyytyväinen valmiiseen paitaan.

– Ihan superhyvä, lähdetään heti ulkomaanmarkkinoille, Robin vitsailee.

Valmiissa paidassa keskellä lukee Parasta just nyt, joka on taiteiluhetkellä Robinin uusin single. Aivan ensimmäisenä Robin piirsi paitaan kitaran.

– Kitara kuvastaa musiikkia. Voisihan sitä muutakin musiikkiin liittyvää piirtää, mutta kitara tuli ensimmäisenä mieleen.

Muuten paidassa korostuvat kesäiset aiheet. Ilmapalloista Robinin mieleen tulee Linnanmäellä käyminen tänä kesänä, ja vene muistuttaa kesän veneilyhetkistä.

Lue myös: Robin teki voimakirjan fanien kanssa

robin-tuunaa-4

– Palmu kertoo siitä, kun olimme Dominikaanisessa tasavallassa kuvaamassa Onnellinen-biisin musavideota. Siellä oli tosi hienoa. Se jäi musavideokuvauspäivistä mieleen.

Myös linnut ja kala vievät ajatukset kesään.

– Kala on nieriä, Robin tarkentaa.

Roope Ankkakin on päässyt T-paitaan.

– Siitä en kyllä tiedä, miten se liittyy kesään.

Robin vilkaisee paitaa ja katselee sitä hetken mietteliäänä.

– Roope Ankaltahan puuttu hattu! Se on siis Aku Ankka, joka on vanhentunut, koska sillä oli kuitenkin silmälasit päässä, Robin päättää pilke silmäkulmassa.

Oho! Muistatko miltä Robin näytti uransa alkuaikoina? Katso kuva ja vastaukset lukijoiden kysymyksiin vuodelta 2012!

Juttu on julkaistu aiemmin Koululaisessa 09/2014.

Avainsanat

Kommentit

Toi on kyllä uskomaton paita. Mä haluun tommosen. Robin voisi myydä noita

Oma kommentti