Sanni tarttui haasteeseen ja sisusti huoneen 10-vuotiaalle itselleen

Laulaja Sanni on melkoinen tyylitaituri keikkapukeutumisessa ja musiikinteossa, joten päätimme testata, osaako Sanni loihtia myös tyylikkään sisustuksen.

Sanni sisustaa

Sanni seisoo Koululaisen valokuvausstudiolla epämääräisen tavaravuoren äärellä. Kasassa on aika määrä erilaisia huonekaluja, sisustustekstiileitä, koriste-esineitä ja harrastusvälineitä. Näistä tavaroista laulajan olisi loihdittava puolessa tunnissa taianomainen sisustus studiolle luotuun huoneeseen.

Sisustaminen ei kuitenkaan ole Sannin ykkösvalttikortti: elämänsä aikana ”noin miljardi kertaa” muuttanut Sanni ei pidä itseään minään kodinhengettärenä, jolla olisi aikaa panostaa sisustamiseen.

– Jo pelkästään lukioaikana muutin seitsemän kertaa ja kokeilin niin solukämppiä, kämppäkavereita kuin poikaystävän kanssa asumistakin. Nyt olen asunut pidempään samassa asunnossa, mutta verhot puuttuvat yhä ikkunoista, Sanni tunnustaa.

Koululaisen rekvisiittavaraston tavaroita

Lähtötilanne oli karu: kolkko tila täynnä tavaraa.

Viisaita vinkkejä

Tehtävä ei siis ole helppo. Siksi kutsuimmekin Sannille avuksi televisiosta tutun sisustussuunnittelijan, Tea-Mariia Pyykösen.

Tea-Mariia antaa Sannille kolme vinkkiä, joiden avulla tämä voi sisustushaasteestaan selvitä: Ensinnäkin Sannin kannattaisi miettiä tarkasti, kenelle hän on huonetta sisustamassa. Toiseksi hänen pitäisi huomioida, mitä juuri kyseinen henkilö tahtoo huoneessa tehdä.

– Mieti, millainen ihminen huoneen omistaja on. Mitä hän harrastaa ja miten hän pukeutuu? Millainen hän on luonteeltaan? Mihin asioihin huoneessa on oltava kalusteet ja tarvikkeet? Käykö huoneessa kavereita ja tehdäänkö huoneessa läksyjä? Pidä tämä henkilö mielessäsi koko sisustamisen ajan, Tea-Mariia neuvoo.

Kolmas vinkki on, että mitä tahansa Sanni valitsee huoneen sisustukseen, mitkään sisustuselementit eivät saa olla ristiriidassa keskenään.

– Mieti yhtenäinen värimaailma, kuosimaailma, tyyli ja tunnelma. Kaiken pitää sointua edes jollain tasolla yhteen, Tea-Mariia jatkaa.

– Voi ei, mitäköhän tästä tulee, Sanni päivittelee, mutta tarttuu haasteeseen.

”Rakastan shokkivärejä!”

Kun Sannin sisustusaika alkaa, hän toteaa oitis, että hänpä sisustaa huoneen 10-vuotiaalle itselleen. Jostain kumman syystä Sanni aloittaa sisustamisen kuitenkin sillä, että hän raahaa huonekaluja yksi toisensa jälkeen kauemmas huoneesta. Kyytiä saavat niin keinutuoli kuin tervetuloa-mattokin.

Sanni siirtää sohvaa

– Vasta kun olen heittänyt melkein kaiken pois, tiedän, mitä kaipaan takaisin. Kotonakaan ei saisi olla liikaa sälää, vaan pitää olla tilaa hengittää, Sanni kertoo taktiikastaan.

Kotonakaan ei saisi olla liikaa sälää, vaan pitää olla tilaa hengittää.

Pöydän Sanni sen sijaan asettaa määrätietoisesti ikkunan ääreen, ja pöydän viereen on valikoitunut lempituoli, joka on väriltään keltainen. Sitä väriä oli myös hänen omassa, lapsuudenaikaisessa huoneessaan. Myös hervottoman kokoinen kaktus saa jäädä koristamaan huonetta. Villiä tyyliä täydentävät viidakkohenkiset verhot.

Villiä menoa Sannilla on myös päässä: laulajattarella on ollut niin pinkki kuin sininenkin tukka, ja hän on oppinut arvioimaan, minkä väriset vaatteet sopivat yhteen epätavallisten tukanvärien kanssa.

– Rakastan shokkivärejä! Yläkouluikäisenä juhlin turkoosi Star Wars -paita päällä, ja nykyään kodistani löytyy räväkkä Star Wars -tyyny ja limenvihreä kahvinkeitin. Lapsena olen käyttänyt myös Batman-lippistä ja -viittaa, ja sunnuntaisin saatan hyvinkin lähteä liila One Piece -haalari päällä kauppaan ostamaan viinirypäleitä.

Sisustushaasteessa Sanni kelpuuttaa huoneeseensa myös Smurffi-pehmolelun, jonka Sanni asettaa nojatuoliin istumaan.

– Smurffi kuvastaa minua sinihiuksisena, Sanni virnistää.

Sanni sisustaa

Sanni rokkaa

Sannin sisustamasta huoneesta kuuluu määrätietoista naputusta ja pauketta. Syy selviää pian, sillä Sanni näyttää vasaroivan seinälle taulua.

Kuvien kiinnitys seinälle tuli Sannille tutuksi jo lapsuudessa, jolloin Sannin seinällä oli Avril Lavignen, Sunrise Avenuen ja Justin Timberlaken julisteita.

Sannin seinällä oli nuorena Avril Lavignen, Sunrise Avenuen ja Justin Timberlaken julisteita.

Kaikista pahiten hän sekosi kuitenkin rock-yhtye Paramoresta.

– Minäkin soitin yläasteella rokkibändissä ja rikoin farkkujen polvet, jotta näyttäisin uskottavalta. Huoneessani pauhasi englanninkielinen rokki ja punk-poppi ja yritin kuulostaa siltä, miltä idolini kuulostivat.

Sannin räväkkä musakausi meni kuitenkin ohi ja yhtäkkiä Sanni halusi tehdä koskettavia, suomenkielisiä lauluja. Sanni etsi oman musiikkityylinsä, lopetti idolien imitoimisen ja loppu onkin historiaa.

Loistava lopputulos 

Aika rientää armotta ja puolen tunnin sisustusaika on lopussa, mutta se ei haittaa: Sanni ehti pienen paineenkin alla saada rennolta näyttävän sisustuksen valmiiksi. Nyt Sanni odottaa malttamattomana, että Tea-Mariia istahtaa sohvalle hänen viereensä ja antaa suorituksesta ammattilaisen arvion.

Sanni sisustaa

Tea-Mariia on silminnähden tyytyväinen, kun Sanni kertoo sisustaneensa huoneen 10-vuotiaalle itselleen. Tea-Mariia pyytää poptähteä perustelemaan, mitä 10-vuotias Sanni olisi tällaisessa huoneessa tehnyt.

– Sohvalla soitan kitaraa ja vietän aikaa kavereiden kanssa. Pidän tärkeänä, että voin tehdä läksyt pöydän ääressä ja samalla fiilistellä ikkunasta avautuvaa maisemaa.

Tea-Mariia ihastelee, että matkalaukku ja koriste-esineet henkivät selvästi Sannin matkustusintoa. Pöydällä oleva pokaali kertoo siitä, että laulaja oli nuorena etevä jalkapalloilija.

– Otit tosi hyvin kiinnostuksenkohteesi huomioon, Tea-Mariia kehuu.

Tea-Mariian mielestä kokonaisuus on selkeä ja värimaailma yhtenäinen. Yksi asia jäi vaivaamaan: miksi keskilattia on tyhjä?

– Se on kavereiden yöpymispaikka, jalkapallokamojen säilytyspaikka ja nykyään myös keikkakamojen säilytyspaikka, Sanni nauraa.

Juttu on julkaistu Koululaisessa 6/2015.

 

Onko sinulla unelmien huone? Millainen se olisi? Kommentoi!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti