Selviytyjät-kilpailija Joalin: ”Valmistauduin syömällä irtokarkkeja”

Joalin on tullut tunnetuksi kansainvälisen Now United -yhtyeen suomalaisjäsenenä. Yhtyeessä hänet tunnetaan tanssijana, mutta nyt hän on julkaissut myös omaa musiikkia. Kuva: Nelonen Media / Lars Johnson

Vuonna 2020 kansainvälisen Now United -yhtyeen tanssija Joalin Loukamaa jutteli äitinsä kanssa siitä, mihin tv-ohjelmaan hän haluaisi osallistua. Tuolloin hän sanoi, että Selviytyjät-formaatti kiinnostaisi. Keskustelusta ei kulunut kauan, kun Selviytyjät Suomi -sarjan tuotanto otti häneen yhteyttä ja pyysi mukaan ohjelmaan. Sarjan viidennestä kaudesta, jolla hän oli mukana, ainutlaatuisen teki se, että koronapandemian takia sarja kuvattiin tropiikin sijaan poikkeuksellisesti Lapissa. Suurimman osan elämästään ulkomailla asunut Joalin pärjäsi hienosti kylmyyden ja hyttysten keskellä, mutta tulentekotaitojen puute katkaisi hänen reittinsä finaaliin.

– Kun tipuin kisasta ja huivini poltettiin, sanoin, että aion osallistua vielä uudelleen, Joalin muistelee.

Uusi mahdollisuus tavoitella kilpailun voittoa koitti tänä vuonna, kun Joalin pyydettiin yhdessä seitsemän muun Selviytyjät-konkarin kanssa ottamaan mittaa kahdeksasta tulokaskilpailijasta. Hän vastasi kutsuun myöntävästi ja suuntasi keväällä sarjan uuden kauden kuvauksiin. Tällä kertaa kilpailijat lennätettiin maailman toiselle puolelle Malesiaan, jossa olosuhteet olivat hikisemmät kuin kaksi vuotta sitten Pohjolan viileässä loppukesässä.

– Pohjolassa vesi oli kylmää, joten kävimme uimassa vain silloin, kun meidän piti peseytyä. Tällä kaudella uimme meressä jatkuvasti, mutta siitä huolimatta olo oli koko ajan likainen. Hiekkaa oli joka paikassa.

Joalin kertoo, että Selviytyjissä parasta ovat toiset ihmiset, joista tulee kuin toinen perhe. Tällä kaudella hän on yksi niistä kilpailijoista, jotka ovat osallistuneet ohjelmaan jo aiemminkin. Kuva: Nelonen Media / Lars Johnson

Joalin valmistautui Selviytyjiin herkuttelemalla

Kun tieto Joalinin osallistumisesta uudelle kaudelle julkaistiin, monet pohtivat erityisesti sitä, onko hän tällä kertaa harjoitellut tulentekoa.

Selviytyjissä tuli tehdään tuluksilla, mutta ei minulla ole kotona tuluksia. Joten en harjoitellut sitä etukäteen vaan päätin, että olen saarella aktiivisesti mukana, kun tulta tehdään.

Tulenteon harjoittelun sijaan Joalin valmistautui tankkaamalla ruokaa.

– Söin lempiherkkujani, kuten teriyakilohta ja irtokarkkeja. Irtokarkkipussiini valitsen kaikkea muuta paitsi mustia karkkeja, ja tutit ovat ihan ykkönen.

Ohjelman jaksot alkoivat pyöriä telkkarissa elokuun lopussa. Joalinin taival katkesi kuitenkin jo toisessa jaksossa, kun heimo äänesti hänet ulos kilpailusta.

Joalinilla olisi kuitenkin ollut selvät suunnitelmat, jos kisan voitto ja 30 000 euron pääpalkintopotti olisivat osuneet hänen kohdalleen.

– Ostin oman asunnon juuri ennen kuin lähdin kuvauksiin, joten ajattelin, että käyttäisin mahdolliset voittorahat kotini laittamiseen, Joalin kertoo.

Selviytyjät on nimensä mukaisesti selviytymistä. Joalin tietää, että saarella vaivaavat niin nälkä kuin koti-ikäväkin. Kuva: Nelonen Media / Lars Johnson

Uutta musiikkia kuullaan jo tänä syksynä

Tänä syksynä Joalinilla on suunnitelmissa pitää Selviytyjät-jaksojen ilmestyessä kisakatsomoa yhdessä kilpakumppaneidensa kanssa.

– Viime kaudella kokoonnuimme perheeni ja enoni perheen kanssa katsomaan jaksoja yhdessä. Välillä ohjelma piti laittaa paussille, sillä minulta haluttiin kuulla yksityiskohtia, joita telkkarissa ei näytetty.

Joalinilla kiirettä riittää myös muiden kuin Selviytyjiin liittyvien asioiden parissa. Aiemmin erityisesti tanssijana tunnettu Joalin julkaisi kesällä oman ”Angelito”-nimisen biisin, joka hurmasi kuuntelijat niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Uutta musiikkia on luvassa pian, sillä kappaleet ”Así Así” ja”Tóxico” ilmestyvät 9. syyskuuta.

– Seuraavissakin biiseissä kieli pysyy espanjana, mutta muuten biisit ovat aika erilaisia kuin Angelito, hän kertoo kappaleistaan, joista hän on jo soittanut lyhyitä pätkiä Tiktok-tilillään.

Espanjan valitseminen kappaleiden kieleksi tuntui luontevalta, sillä hän puhuu kieltä sujuvasti asuttuaan muun muassa Meksikossa ja käytyään koulunsa espanjaksi. Now Unitedin myötä hänellä on myös paljon faneja Latinalaisessa Amerikassa.

– Olisi kiva, jos parin vuoden päästä voisin julkaista suomeksikin jotain.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti