Syyskuun Koululainen on täynnä hauskoja harrastuksia

Syyskuun Koululainen on nyt ilmestynyt. Sen kansitähtenä on Juho Meri, joka tunnetaan sosiaalisessa mediassa paremmin nimimerkillä Juho Flow. Juho tekee someen erilaisia sketsivideoita. Juho innostui videoiden kuvaamisesta seiskaluokalla, kun oppilaat kuvasivat omat lyhytvideot koulussa. Pian tuon jälkeen Juho sai oman iPadin, jonka avulla hän saattoi jatkaa videoiden tekemistä. Juho alkoi julkaista sketsejään Tiktokissa, ja vähitellen videoharrastus lähti kasvamaan niin, että nykyään esimerkiksi Tiktokissa häntä seuraa lähes 160 000 ihmistä. Haastattelussamme Juho kertoi, millaista hänen peruskouluaikansa oli ja mitä muuta hän tekee vapaa-ajallaan kuin kuvaa someen sisältöjä.

Käsitöissä tarvitaan luovuutta. Yli kaksi vuotta Näpsä-käsityökerhossa käynyt Pihla Mäkelä esittelee lehdessä, mitä kaikkea voi valmistaa omin käsin. Käsitöitä voi harrastaa kerhon lisäksi myös kotona. Harrastuksessa alkuun auttaa esimerkiksi Koululaisen askartelupalsta, jossa tällä annetaan ohjeet oman animaatiovihkon tekemiseen.

Kirjojen kautta hurjiin seikkailuihin ja toisiin maailmoihin uppoutuminen on myös ihana harrastus. Jos saa käsiinsä oikein hyvän kirjan, voi käydä niin, että sitä ei millään meinaisi malttaa laskea käsistään. Välillä kiinnostavan kirjan löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa. Syyskuun Koululaisessa on neljän sivun verran juttua kirjoista ja kirjailijoista – syksyn uutuuskirjojen joukosta löytyy varmasti luettavaa eri tasoisille ja erilaisista aiheista kiinnostuneille lukijoille. Kirjavinkkien lisäksi jutusta selviää, mikä on eriskummallisin paikka, jossa Neropatin päiväkirja -kirjasarjan kirjoittaja Jeff Kinney on lukenut ja mitä vinkkejä kirjailija Siri Kolu antaa tarinoiden keksimiseen.

Syyskuun Koululaisen Stara-palstalla tutustutaan Henri Kössöön. Henri kulkee pyörätuolilla, mutta se ei estä häntä urheilemasta. Erilaisten apuvälineiden avulla Henri harrastaa pyörätuolikoripalloa, keihäänheittoa, uintia, sulkapalloa ja hiihtoa.

Leipomisharrastuksessa puolestaan lopputuloksena on maistuvia leivonnaisia ja muita herkkuja. Tällä kertaa lehtemme ruokapalstan pääosassa on syksyyn kuuluva herkku eli omena, josta voi loihtia vaikkapa muhkeita sarvia tai pyöräyttää herkullisen smoothien.

Kypsyvien omenoiden lisäksi varma syksyn merkki on Koululaisen Vuoden lemmikki -kilpailun alkaminen! Ehkä juuri sinun lemmikkisi on vuoden 2022 lemmikki? Syyskuun Koululaisessa olevat kisaohjeet ovat luettavissa myös täältä.

Lehden julisteissa ovat tällä kertaa kovasti toivottu k-pop-yhtye Blackpink, rallin maailmanmestaruudessa kiinni oleva Kalle Rovanperä, supersuosittu Netflix-sarja Stranger Things ja suloinen kengurukaksikko.

Koululainen 9/2022 ilmestyy 7.9.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti