Tietoa Elviksestä

Haluaisin kysyä, mistä voisi saada Elviksen musaa? Se kuulostaa niin hienolta!
Elvis-fani

Vastaus
Amerikkalaista Elvis Presleytä pidetään rokin kuninkaana, eikä syyttä. Hänen levyjään on myyty ympäri maailmaa arvioiden mukaan yli miljardi kappaletta. Se on enemmän kuin kenenkään muun levyjä.

1950–70 luvulla Elvis villitsi yleisönsä vauhdikkailla rokkibiiseillä ja herkillä balladeilla. Tuohon aikaan kaikki tunsivat Elviksen hittibiisit, kuten Heartbreak Hotel, Hound Dog, Love Me Tender, Jailhouse Rock ja It´s Now Or Never. Onpa moni nuorempikin innostunut kuninkaan lauluista, niinpä Elviksen levyjä myydään edelleen paljon. Esimerkiksi Elviksen kotimaassa 150 albumia ja sinkkua on myynyt kultaa ja platinaa.

Elviksen musiikkia löytyy kirjastoista, niin levyinä, elokuvina ja nuottivihkoinakin. Elvis oli muuten myös näyttelijä. Hän esiintyi yli 30 leffassa, joten näissä elokuvissakin voi kuulla rokin kuninkaan laulavan. Kannattaa kysyä kavereilta Elviksen musiikista, nimittäin hyvin monen suomalaisen kodin levyhyllystä löytyy vähintäänkin Elviksen kokoelmalevy. Jos musiikkia haluaa omaksi, levyjä ja biisejä voi ostaa netistä, esimerkiksi iTunesista, tai levykaupoista.

Kommentit

Oma kommentti