Toukokuun Koululaisen kansitähtenä Hannes Björninen

Toukokuun Koululainen loistaa kilpaa olympiavoittaja Hannes Björnisen kanssa. Luopuuko kiekkotähti kuuluisista viiksistään, jos Leijonat voittaa MM-kultaa?

Koululaisen toukokuun numeron kannessa on jääkiekkoilija Hannes Björninen.

Pian päästään jännittämään, mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden tänä vuonna. Alkuvuodesta jo olympiakultaa voittanut Suomen maajoukkue kamppailee mestaruudesta kotiyleisön edessä, sillä ottelut pelataan Tampereella ja Helsingissä 13. toukokuuta alkaen. Yksi kisapaikkaa tavoittelevista pelaajista on toukokuun Koululaisen kansitähti Hannes Björninen, joka kertoo haastattelussamme, millainen on ollut hänen matkansa pihapelejä rakastaneesta pikkupojasta ammattilaisjääkiekkoilijaksi.

Hannes tunnetaan pelitaidoistaan, mutta jään ulkopuolella huomio kiinnittyy usein hänen tuuheisiin viiksiinsä. Olympialaisten jälkeen oli lähellä, että kultamitalin Suomelle ratkaissut Hannes olisi juhlan kunniaksi joutunut ajelemaan viiksensä pois. Silloin hän piti kiinni tyylistään, ja viikset saivat jäädä. Emme voineet olla kysymättä Hannekselta, lähtevätkö viikset, jos olympiakultamitali saa toukokuussa seurakseen MM-kultamitalin. Lue lehdestä Hanneksen vastaus!

Kun Leijonat kilpailee jäällä, kotikatsomoissa voi samaan aikaan kilpailla lätkäbingossa. Nappaa Koululaisen bingoruudukko ja kannustusvinkit talteen lehdestä tai täältä. Saatko ruudukon täyteen ennen kaveriasi?

Hanneksen lisäksi uudessa lehdessä tutustutaan Venny Heléniin, joka pitää Youtubessa suosittua Schleichtalli Rambo -kanavaa. Jutussamme Venny paljastaa, kuinka kauan yhden tubevideon kuvaamiseen kuluu aikaa ja kuinka monta Schleich-heppaa hänelle on vuosien varrella kertynyt.

14-vuotias Neela Nurminen puolestaan keräilee huonekasveja. Kaksi vuotta huonekasveja harrastaneella Neelalla on nyt jo lähes 300 kasvia eli niin paljon, että tarkan määrän laskeminen on haastavaa. Hänen harrastuksensa sai alkunsa yhdestä alennuksessa olleesta kasvista, ja nyt Neela vinkkaa lukijoillemme, miten harrastuksen voi aloittaa.

Myös pelaaminen on hauska harrastus. Tiesitkö, että pelien suunnittelijoiden työhön kuuluu testata uusia pelejä ja niiden lisäosia ennen kuin ne julkaistaan? Uudessa lehdessä vierailemme monista suosituista peleistään tunnetun Supercellin toimistolla ja selvitämme, millaisia taitoja pelien kehittämisessä tarvitaan.

Toukokuun Koululainen tuo mukanaan myös aivan uuden palstan! Isosisko-palstalla isosisko Siiri Kinnari on vastannut lukijoiden kysymyksiin jo useamman vuoden ajan, mutta nyt isosisko on saanut kaverikseen isoveljen! Jatkossa mieltä painavissa asioissa auttaa Siirin lisäksi 18-vuotias isoveli Felix Rahiala. Isoveljelle voi jättää kysymyksen täällä.

Lisäksi toukokuun Koululaisessa askarrellaan äitienpäivän kunniaksi, tuunataan puurosta herkkuannoksia, tutustutaan uhanalaisiin nisäkkäisiin, puhutaan syömishäiriöistä ja perehdytään siihen, millaisia autot ovat tulevaisuudessa.

Koululainen 5/2022 ilmestyy 4. toukokuuta.

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti