Jääkiekon MM-kisat alkavat! Perusta kisakatsomo kotiin

Vuoden 2022 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut käynnistyvät 13. toukokuuta, kun Suomi kohtaa Norjan Tampereella. Kokosimme hauskoja ideoita kotikatsomoon.

Kisakatsomo, kaksi pelaajaa pelaa jääkiekkoaJääkiekon MM-kisat käynnistyvät 12. toukokuuta. Kokosimme kisakatsomo-ideoita, joiden avulla kisatunnelmaan pääseen varmasti kotisohvallakin.

Kahdeksan mainiota kisakatsomoideaa

  1. Täytä toukokuun Koululaisesta löytyvää bingoruudukkoa matsia katsoessasi. Ota aikaa, kuinka kauan menee, että saat vaaka- tai pystyrivin täyteen. Entä saatko koko ruudukon täytettyä yhden ottelun tai MM-turnauksen aikana? Entä mikä bingoruudukon kohdista on kaikkein vaikein?
  2. Täyttäkää jokainen oma bingoruudukkonne ja kisatkaa, kuka saa sen ensimmäiseksi täytettyä. Ruudukon voi sommitella paperille tai tyhjän bingo-ruudukon voi tulostaa täältä. Pääseekö ruudukkoosi esimerkiksi ”kisamaskotti tanssii” vai luotatko enemmän siihen, että ”pitkä kiekko” vihelletään aivan varmasti?
  3. Tehkää toisillenne hauskat jääkiekkoaiheiset kasvomaalaukset tai glittertatuoinnit. Ohjeita glittermeikkien ja -tatuointien tekoon löydät täältä: Näin syntyy kimmeltävä glittermeikki – katso ohje. Jos kaapista löytyy suosikkijoukkueen värisiä vaatteita, kannattaa ne pukea kisakatsomon tunnelmaa kohottamaan.
  4. Siniristiliput heilumaan! Askarrelkaa omat kannustuskyltit tai leijonanaamarit ja koristelkaa ne oman suosikkijoukkueen lipun värein. Kannustuskyltin voi tehdä vanhan pahvilaatikon kyljestä tai esimerkiksi rikkinäisestä lakanasta, jolle voi maalata esimerkiksi askartelumaaleilla. Lue lisää: Tee itse oma naamari.
  5. Leipokaa kotikatsomoon herkkuja ja kuorruttakaa ne kisateemaisesti. Esimerkiksi reseptit karkkitoffeeseen, mustikkapiiraaseen ja nonparellikekseihin löytyvät täältä: Parhaat naposteltavat leffailtaa varten. Jos olet enemmän suolaisen ystävä, niin suosittelemme testaamaan esimerkiksi lohkoperunoita, vihannestikkuja tai kalarullia.
  6. Den glider in! Keksikää oma kannustushuuto ja huutakaa se aina, kun oma suosikkijoukkueenne saa maalin! Oman kannustushuudon voi keksiä myös suosikkipelaajalleen.
  7. Löikö Mörkö sisään? Kerätkää oma jääkiekkoaiheinen Spotify-lista tai luukuttakaa valmiita lätkäbiisilistoja aina erätauoilla. Ainakin kisakatsomo-listalle ansaitsevat päästä VilleGallen Vain elämää -veto ”Peto on irti”, Pojun tarttuva ”Poika saunoo”, Teflon Brothersin  lapsikuorolla hurmaava ”Kendo Anthem”, Queenin klassikko ”We Will Rock You” ja Fintelligensin menevä ”Kaikki peliin”.
  8. Lue toukokuun Koululaisesta olympiakullan varmistaneen Hannes Björnisen haastattelu. Lähtevätkö viikset, jos MM-kultaa tulee?

Lue lisää: Patrik Laineella on nuoresta iästään huolimatta taustallaan pitkä lätkähistoria. Tutustu NHL-pelaajaan ja ryhdy faniksi!

Juttu on julkaistu Koululainen 5/2022 -lehdessä ja sitä on päivitetty 11.4.2023.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti