Millainen on koululaisten unelmakoulu? Nyt se on selvillä!

Peruskoululaisille järjestetyssä kilpailussa selvitettiin, millainen olisi koululaisten mielestä unelmien koulu. Oppilaiden haaveista löytyi esimerkiksi leikkinurkkaus, poreallas ja jäätelökone. Mitä sinä kaipaisit omaan kouluusi?

Lehdon Hyvinvointitilat järjesti alkukeväästä peruskoululaisille Kehitä koulua kanssamme -kilpailun, jossa selvitettiin, millainen koulun pitäisi oppilaiden mielestä olla. Kilpailutöitä kertyi yli 60 ympäri Suomen, ja voittajaksi selviytyi Oulun Kastellin koulun 1–2B-luokat kilpailutyöllään Meidän näköinen koulu.

Voittajaluokassa oli  mietitty esimerkiksi koulun väriä, sisustusta ja pihaa. Toivelistalla oli myös pehmeät tuolit, leikkinurkkaus, poreallas sekä jäätelökone.

– Voittotyössä tuli esille selvästi, millainen olisi lasten toivekoulu. Työssä oli mukavalla tavalla yhdistetty lasten piirroksia videokuvaan. Kokonaisuus oli positiivien ja lämminhenkinen, kertoo raatiin kuuluva Lehdon markkinointipäällikkö Miia Kiiskinen.

— Kun kerroin voitosta luokalle, niin oppilaat riemuitsivat jee-huudoin. Voittorahat käytämme todennäköisesti keväiseen luokkaretkeen. Jotain kivaa on supermahtava luokkamme ehdottomasti ansainnut, iloitsee Kastellin koulun opettaja Merja Naumanen.

Lue myös: Redrama vieraili vuoden reiluimmassa luokassa Kajaanissa

Kilpailun kärki

Kilpailutöiden toteutustapa oli vapaa. Kilpailuun osallistuttiin muun muassa piirrustuksilla, maalauksilla ja askarteluilla, mutta myös PowerPoint-esityksillä, videoilla ja lauluesityksillä.

– Kolmessa parhaassa työssä oli hienosti yhdistetty lasten askarteluja, haastatteluja, tekstejä ja lauluja sekä koostettu niistä vielä visuaalinen video, perustelee Miia Kiiskinen raadin valintoja.

Katso parhaat työt tästä:

1. Meidän näköinen koulu (Oulun Kastellin koulun 1–2B-luokat, opettaja Merja Naumanen)

2. Pikkuarkkitehdit (Jäälin koulun 1 A ja 1D luokat, opettaja Maiju Poutiainen ja Katja Paananen)

3. Tiedän paikan mukavan (Nivalan Järvikylän koulun 3-6. luokat, opettaja Elina Jussila)

Millainen on sinun unelmiesi koulu?

Lähde: Lehto Group Oyj

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti