Uuden Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan nuoret tähdet: ”Meistä tuli ikuiset ystävät”

Emelia Levy ja Matilda Pirttikangas tähdittävät uutta Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvaa. Pitkien kuvauspäivien aikana solmittiin luja ystävyys.

Harva koululainen hinkuu lukuvuoden päätteeksi töihin, mutta viime kesänä 9-vuotiaat Matilda Pirttikangas ja Emelia Levy tekivät juuri niin. Tytöt näyttelevät päärooleja ystävänpäivänä ensi-iltansa saaneessa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa, joka kuvattiin koulun kesäloman aikana.

Uudessa elokuvassa Heinähattu aloittaa koulun, mikä harmittaa Vilttitossua. Siksi hän huijaa Heinähatun uskomaan, että koulun onkiretki on peruttu, ja osallistuu itse retkelle Heinähatuksi naamioituneena. Mitä kaikkea siitä seuraakaan!

Paljon tuttuja piirteitä

Heinähatun ja Vilttitossun hahmot olivat nyt kolmatta luokkaa käyville tytöille tuttuja kirjoista ja leffoista jo ennen päärooleja.

– Minä ja Heinähattu olemme ystävällisiä, pirteitä ja rentoja. Mutta toisin kuin hän, minä inhoan mekkoja enkä enää käy koulua aivan ekaluokkalaisen innolla, Emelia kertoo.

Myös Matilda tunnistaa itsessään ripauksen Vilttitossua.

– Me molemmat riehumme koko ajan!

Kuvauksissa tytöt tapasivat myös Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat luoneet Sinikka ja Tiina Nopolan.

– He olivat todella sydämellisiä ja tsemppasivat meitä!

Hiipien herkkuvarkaisiin

Elokuva kuvattiin Helsingissä, mikä tarkoitti Kankaanpäässä asuvalle Matildalle ja Oulussa asuvalle Emelialle muuttoa kesäksi pääkaupunkiin. Se ei heitä haitannut.

– Asuimme samassa kerrostalossa Katajanokalla, ja myös perheemme viettivät kesän Helsingissä, tytöt kertovat.

Molemmat näyttelijät osallistuivat noin 30 kuvauspäivään, osaan yhdessä, osaan erikseen.

– Kuvauksissa oli todella hauskaa. Parasta oli, kun saimme viettää Emelian kanssa monta päivää yhdessä, Matilda sanoo.

Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoista tutut, leffassakin nähtävät Alibullenin neidit tykkäävät leipoa ja herkutella, joten pöydät notkuivat herkkuja myös kuvauksissa. Ruuat olivat aitoja, ja välillä näyttelijät pääsivät maistamaan niitä.

– Meille sanottiin, että saamme ottaa pöydältä vain yhdet herkut. Mutta kun kukaan ei nähnyt, kävimme hakemassa sieltä lisää, tytöt paljastavat.

Ikuisesti ystäviä

Emelia ja Matilda ystävystyivät jo koekuvausvaiheessa, jolloin testattiin, miten rooleihin hakeneiden tyttöjen näytteleminen sujuu yhdessä.

– Me olimme paras parivaljakko näihin rooleihin! Matilda julistaa.

Kun koekuvaukset olivat ohi ja näyttelijävalinnat tehty, Emelia sai tiedon ensin ja ehti soittaa Matildalle ennen tuotantoyhtiön roolittajaa.

– En meinannut uskoa asiaa, vaan luulin Emelian pilailevan, Matilda nauraa.

Yhteydenpito on kuvausten jälkeen jatkunut sosiaalisen median kautta.

– Parasta elokuvanteossa oli se, että tutustuimme toisiimme. Tulemme olemaan ystäviä ikuisesti!

Juttu on julkaistu Koululaisessa 2/2020

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti