Uudistimme Koululaisen – kannessa Nettaeleonoora ja julisteessa Käärijä

Uudistetussa lehdessä tutustutaan somesisältöjen tekijään, kuullaan hauskoja kesäleirikokemuksia ja selvitetään, millaisia eliöitä Itämeren pohjalta löytyy.

Toukokuun Koululainen, kannessa Nettaeleonoora.

Toukokuun Koululainen tuo mukanaan raikkaita tuulia, kun pääsemme vihdoin esittelemään uudistetun lehden! Uudistuneen Koululaisen kannessa nähdään somesisältöjä tekevä Netta Oikkonen, tutummin Nettaeleonoora. Netta tunnetaan erityisesti tanssivideoistaan, ja hän tekee sisältöjä Tiktokiin, Instagramiin sekä Youtubeen. Jutussa Netta kertoo siitä, miten somesta tuli hänen työnsä. Netta myös paljastaa, mitä mieltä hän on ananaksesta pitsassa ja mikä olisi hänen haaveiden supervoimansa.

Näin kesän kynnyksellä tutustumme erilaisiin kesäleireihin. Kesäleirille voi osallistua niin ulkomailla kuin omasta kodista käsin. Reportaasissa Kaisla Malkki, Leevi Holmström ja Aarni Hurme kertovat, millaisilla kesäleireillä he ovat olleet ja mitä he leireistä ovat pitäneet.

Mitä hauskaa teit viimeksi yhdessä vanhempiesi kanssa? Tätä kysymme tamperelaisen Sammon koulun oppilailta sekä Koululaisen Instagram-seuraajilta. Lehdessä pureudutaan tarkemmin siihen, mitä vanhempien kanssa on mukavaa tehdä ja milloin vanhemmat ovat noloja.

4H-yrittäminen on nuorille suunnattua pienimuotoista yrittämistä. Toukokuun lehdessä selvitetään leipomisen ja 4H-yrittämisen saloja, kun Paulus Aitto-oja kertoo leipomisharrastuksestaan ja -työstään. Paulus valittiin vuoden 4H-yrittäjäksi, ja hän haaveilee omasta kahvilasta tai kaupasta, jossa voisi myydä leipomuksiaan.

Tiedepalstalla tutustutaan tällä kertaa Itämeren pohjalla asustaviin otuksiin, kuten liejutaskurapuihin ja itämerenkampeloihin. Jutussa selviää myös, onko Itämeressä merihevosia.

Lisäksi toukokuun lehdessä kuullaan laulaja Keira Lundströmin ajatuksia laulukilpailuista sekä vinkkejä koulunkäyntiin. Julisteissa esiintyvät kovasti toivottu Suomen euroviisuedustaja Käärijä, laulaja ja näyttelijä Lady Gaga, sympaattinen Naapurini Totoro sekä upea merikilpikonna.

Mitä olet mieltä Koululaisesta? Lähetä meille palautetta täällä!

Koululainen 5/23 ilmestyy 3.5.2023.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti