Vinkkejä lehden tekemiseen

Olen innokas lehden tekijä ja haluaisin kokeilla lehden tekoa myös sähköisenä. Onko jotain ns. lehtidesingeria netissä, joka olisi helppokäyttöinen, ei maksaisi, ja kuvien lataaminen olisi helppoa ja tekstinkäsittely myös? Haluaisin myös pystyä lähettämään lehden sähköisenä kavereilleni. Olisin tosi iloinen, jos vastaisit!
Päätoimittaja

Vastaus:
Lehden tekemiseen tarvitaan taitto-ohjelmaa, jonka avulla kuvat ja teksti yhdistellään lehden sivuiksi. Yleensä ohjelmat ovat maksullisia ja ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja, mutta esimerkiksi Scribus-niminen ohjelma on ilmainen taitto-ohjelma, joka soveltuu myös aloittelijoille ja harrastelijoille. Aivan yksinkertaisesta ohjelmasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan siitä löytyvät samat perustoiminnot kuin ammattiohjelmistakin, joten ohjelman opettelemiseen kannattaa varata paljon aikaa ja kärsivällisyyttä.

Lehden tekeminen on kuitenkin hauska harrastus niin itselle kuin kavereillekin, eli kannattaa asentaa ohjelma ja katsoa, onko se sopiva omiin tarpeisiin. Ja jos opettelee käyttämään tätä ohjelmaa, on muiden taitto-ohjelmien oppiminen sitten helpompaa myöhemmin. Scribus-ohjelman voi ladata osoitteesta www.scribus.net.

Kommentit

Oma kommentti