Askarrellaan koruja

Kivoimmat kesäkorut ovat keveitä ja helppotekoisia.

Tarvikkeet: Lykra-tai metallilankaa, erivärisiä ja erikokoisia helmiä, korupiikkejä ja -renkaita, korvakorukoukkuja, korupihdit. Nahkanauhaa ja puuhelmiä.

Tarvikkeet

Kirsikat

Kirsikat

Rannekoru: Pujota lankaan vuorotellen isoja ja pieniä punaisia helmiä. Kun helminauha on tarpeeksi pitkä, solmi korulukko nauhojen päihin kiinni. Metallilangan solmimisessa voi käyttää apuna korupihtejä.

Kaulakoru: Valmista kaulakoru kuten rannekoru. Lisää puolessa välissä kaulanauhaan iso kristallinnäköinen helmi riipukseksi. Jatka pujottelua, kunnes koru on valmis. Solmi lopuksi nauhan päihin korulukko tiukasti.

Minttu-kaulakoru

MinttuMinttu

Pujota lankaan pieniä turkooseja helmiä noin 10 cm. Lisää seuraavaksi vuorotellen isoja hopeisia ja turkooseja helmiä korun puoliväliin saakka. Ota seuraavaksi kaksi korupiikkiä. Pujota niiden päihin suuret turkoosit helmet ja niiden päälle hopeisia ja turkooseja helmiä. Käännä korupiikin pää korupihdeillä silmukaksi päällimmäisen helmen sisään. Pujota piikit silmukoista kaulakoruun, ja jatka kaulakorua pujottamalla siihen lisää helmiä. Pujota loppuun pieniä turkooseja helmiä noin 10 cm. Solmi korulukon päät nauhojen päihin korupihdeillä.

Purkka-rannekoru

Purkka

Pujota lankaan erivärisiä litteitä marmorihelmiä, kunnes rannekoru on tarpeeksi pitkä. Kiinnitä korulukot.

Meri

Kaulakoru: Pujota lykralankaan pitkulaisia helmiä ja pieniä pyöreitä helmiä noin 10 cm. Pujota seuraavaksi vuorotellen iso turkoosi helmi, sitten pienempi turkoosi helmi, ja vielä pitkulainen helmi. Jatka tätä kuuden ison turkoosihelmen verran. Tee kaulakoru loppuun pujottamalla vielä vuorotellen pitkulaisia ja pienempiä turkooseja helmiä. Kiinnitä lopuksi korulukot kaulakorun päihin.

Rannekoru: Mittaa metallilangasta kaksi pätkää, jotka yltävät ranteesi ympärille. Jätä lisäksi molempiin päihin pari senttiä solmimisvaraa korulukkoa varten. Pujota helmiä samassa järjestyksessä kun kaulakoruun. Kun molemmat pätkät ovat valmiina, solmi niiden toiset päät yhteen korurenkaaseen korupihdeillä ja toiset päät toiseen korurenkaaseen. Kiinnitä lopuksi korulukon silmukat korurenkaisiin.

Meri

Korvakorut: Pujota kahteen korupiikkiin vuorotellen isoja ja pieniä turkooseja helmiä. Käännä lopuksi korupiikin pää silmukaksi päällimmäisen helmen sisään. Avaa korurenkaan pää pihtejä apuna käyttäen ja pujota rengas korupiikin silmukan sisälle. Pujota seuraavaksi korurenkaaseen korvakorukoukku ja sulje rengas.

Pähkinät

Leikkaa nahkanauhaa reilusti noin kolme kertaa kaulakorun tai käsirenkaan pituudelta. Pujota nauhaan puuhelmiä kolmen sarjoina. Välillä voit pujottaa myös yksittäisiä helmiä nauhaan. Koru voi olla epäsymmetrinen, sillä sen salaisuus piilee runsaudessa. Pujota helmiä tai helmiryppäitä muutaman sentin välein nauhaan. Solmi lopuksi nauhan päät yhteen tavallisella solmulla.

Pähkinä

Lumi

Lumi

Kaulakoru: Pujota lankaan aluksi pieniä valkoisia helmiä noin 10 cm. Lisää seuraavaksi vuorotellen isompia ja pienempiä valkoisia helmiä. Pujota lopuksi myös toiseen päähän 10 cm pieniä helmiä. Solmi lopuksi korulukko lankojen päihin.

Rannerengas: Pujota lankaan vuorotellen kirkkaita ja valkoisia helmiä. Kiinnitä korulukko.

Korvakorut: Pujota korupiikkiin vuoron perään valkoisia ja kirkkaita helmiä. Taivuta korupiikin pää silmukaksi päällimmäisen helmen sisään. Ota korurengas esille, ja avaa renkaan päitä hieman korupihdeillä. Pujota rengas korupiikin silmukasta läpi. Pujota renkaaseen myös korvakorukoukku ja paina renkaan päät takaisin kiinni toisiinsa.

Lumi

Suunnittelu ja toteutus: Tiimari Kuvat: Tommi Tuomi ja Tiimari

Kommentit

Oma kommentti