Blind Channelin laulajat paljastavat: ”Kaipaamme Suomesta ruisleipää”

Blind Channelin kesä on kulunut festarikeikoilla. Syksyllä edessä on kiertue Euroopassa. Keikkailu maailmalla on opettanut arvostamaan Suomea.

Blind Channelin laulajat Niko Moilanen ja Joel Hokka ovat tottuneet viettämään aikaa ulkomailla. (Kuva: Miikka Varila / Yle)

Kun Blind Channel asteli heinäkuun 7. päivänä Kajaanissa lavalle Lammen loiskeet -festivaalien ensimmäisen päivän viimeisenä esiintyjänä, rankkasade kasteli yleisön litimäräksi. Yhtyeen toinen laulaja Joel Hokka kiitteli lavalla, että sateesta ja myöhäisestä torstai-illasta huolimatta yleisö oli saapunut kuuntelemaan bändiä. Hetki oli yhtyeelle ikimuistoinen muutenkin kuin sään takia: kun torstai vaihtui perjantaiksi, Blind Channelin uusi, kovasti odotettu Lifestyles of the Sick & Dangerous -niminen albumi ilmestyi virallisesti.

– Albumi on täysin meidän kuuloinen, sillä teimme sen ilman ulkopuolista tuottajaa. Tämä albumi kertoo meistä viimeisen kahden vuoden ajalta, jotka ovat olleet uramme hulluimmat vuodet, yhtyeen toinen laulaja Niko Moilanen kertoo.

Sateessa värjötellyttä kajaanilaisyleisöä hemmoteltiin, sillä yhtye soitti ensimmäistä kertaa livenä kappaleet ”Alive or Only Burning” ja ”Glory for the Greedy”.

– ”Glory for the Greedy” on mielestäni hyvä festaribiisi, sillä siinä on niin kova energia, Niko sanoo Koululaiselle.

Blind Channelin jäsenet pitävät yhteyttä myös keikkojen ulkopuolella

Kajaanista yhtyeen matka jatkui kohti Turkua ja Ruisrockia. Suomen festarikeikkapaikkojen etäisyydet ovat ajoittain satojakin kilometrejä, mutta se ei Blind Channelin laulajia haittaa.

– Suomen välimatkat eivät edes tunnu pitkiltä, sillä nehän pystyy ajamaan alle päivässä, Joel ja Niko toteavat ja muistelevat, miten Yhdysvaltojen kiertueella ajomatka keikkapaikalta toiselle saattoi kestää kellon ympäri.

Kesähelteillä bussin lämpötila saattaa nousta korkeaksi, mutta aika ajoneuvossa kuluu bändillä ja taustahenkilöillä rattoisasti.

– Keikkabussissa on kiva matkustaa, sillä siellä on paljon tekemistä. Voi mennä punkkaan chillaamaan, pelata pleikkaria tai kuunnella musiikkia. Työskentelemme myös paljon bussissa, sillä meillä on esimerkiksi haastatteluja tai palavereja. Iso osa ajasta menee siihen, että heitämme toisillemme huonoa läppää.

Kiertuereissut eri puolilla maailmaa ovat saaneet Nikon ja Joelin arvostamaan Suomea enemmän. Kun heiltä kysyy, mitä he ulkomailla ollessaan kaipaavat eniten kotimaastaan, vastaus tulee välittömästi.

– Ruisleipää! pojat vastaavat.

– Ikävöin muutenkin suomalaista ruokaa, sillä Jenkeissä meinasi tulla överit kanansiipiin, joita sai joka paikasta. Kaipasin myös suomalaista luontoa, Niko jatkaa.

Kun Blind Channel palasi keväällä koti-Suomeen, rauhoittuminen omiin koteihin tuntui tiiviin yhteiselon jälkeen oudolta.

– Kun palasi kolmen kuukauden jälkeen kotiin ja ympärillä oli hiljaista niin ei oikein osannut olla. Koko ajan piti laittaa viestiä meidän ryhmään, että missä kaikki ovat ja miten kaikilla menee, Niko muistelee.

Bändin jäsenet pitävät paljon yhteyttä myös keikkareissujen ulkopuolella. Osa jäsenistä asuu Oulussa ja osa Helsingissä, mutta yhteydenpito onnistuu helposti kännykän välityksellä. Vielä muutama vuosi sitten yhtyeen ryhmächatin nimi oli ”Lind Annel”, mihin liittyy hauska keikkamuisto vuosien takaa.

– Olimme pieni bändi, ja joillakin festareilla meillä oli pieni lakana, jonka edessä oli tavaraa. Nimestämme näkyi vain ”Lind Annel”. Se kuulosti ihan joltakin kansanedustajalta, joka on tulossa lavalle puhumaan, Niko kertoo.

Kun Aleksi Kaunisvesi liittyi syksyllä 2020 osaksi Blind Channelia, pojat loivat uuden chatin, joka nimettiin rockbändistä kertovan parodiakomediaelokuvan mukaan.

– Chatin nimi on Spinal Tap. Kaikki jotka ovat nähneet elokuvan, tietävät, miksi näin on. Bändihomma on lähtökohtaisesti surkuhupaisaa tragikomediaa suurimman osan ajasta, ja kuten fanitkin ovat huomanneet, koko ajan tapahtuu kommelluksia, Joel selittää.

Blind Channelin laulajat ja soittajat.

Blind Channeliin Joelin ja Nikon lisäksi kuuluvat Olli Matela, Aleksi Kaunisvesi, Joonas Porko ja Tommi Lalli. Syksyllä kuusikko suuntaa kiertueelle Eurooppaan. (Kuva: Mona Salminen / Yle)

Välipäivinä Blind Channelin laulajat rentoutuvat

Keikkojen välipäivinä Blind Channelin laulajat ottavat rennosti ja pitävät huolta itsestään. Nikolle mieluinen rentoutumistapa on mökkeily luonnon helmassa.

– Diggaan mökkeilystä, sillä elämäni on muuten niin värikästä ja äänekästä. Mökillä saa hakata halkoja ja nollautua hiljaisuudessa.

Joel puolestaan hankki alkukesästä uuden sähköpyörän, jonka selässä hän viettää mielellään vapaa-aikaansa. Hiekkaradoilla ja hyppyreissä ajaminen tuo mieleen lapsuuden motocross-harrastuksen.

– Pyörä on ensimmäinen tosi kallis hankinta, jonka olen elämässäni tehnyt. Kävin viime kesänä testaamassa lajia ja huomasin, että minulla on vielä selkärangassa se, miten ajetaan hiekkaratoja täysillä. Silloin aloin miettiä, pitäisikö minun ostaa oma pyörä.

Lue lisää: Blind Channel muistelee kouluaikojaan – katso video.

Blind Channelin unelma jäähallikeikasta toteutuu

Syksyllä kotimaa saa jälleen jäädä hetkeksi taakse, sillä Blind Channel suuntaa keikkailemaan ympäri Eurooppaa. Joulukuun lopussa yhtyeen vuosi huipentuu Helsingin jäähalliin, jossa soittaminen on ollut bändille pitkäaikainen haave. Nyt jo lähes loppuunmyytyä keikkaa laulajakaksikko kuvailee näyttäväksi show’ksi.

– Siellä kuullaan varmaan ensimmäistä kertaa koko levy kokonaisuudessaan ja toki vanhempaakin materiaalia.

Niko ja Joel tietävät, että Koululaisen lukijoissa on paljon Blind Channelin faneja.

– Kiitos että käytte keikoilla, nähdään joulukuussa jäähallissa! Muistakaa luukuttaa musiikkia tosi paljon ja tehdä paljon tiktokkeja, pojat lähettävät terveisiä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti