Etsijäkoirat pelastavat Australian koaloja

Etsijäkoirien Mizzyn ja Tazin ansiosta veden puutteesta kärsiviä koaloja voidaan auttaa Australian maastopaloalueilla.

Koala puussa

Australialaiset palomiehet eivät joudu taistelemaan maan historian suurimpiin kuuluvia maastopaloja vastaan yksin. Englanninspringerspanielit Missy ja Taz on koulutettu etsimään palaneista metsistä koaloja, jotta niitä voidaan auttaa esimerkiksi vettä tarjoamalla.

Tarkan hajuaistinsa ansiosta koirat löytävät koalojen tuoretta kakkaa, jonka perusteella auttajat pääsevät eläinten jäljille. Queenslandin osavaltiossa Missy ja Taz onnistuivat jäljittämään seitsemän koalaa kahden ensimmäisen etsintäpäivänsä aikana tammikuussa. Lisäksi koirat löysivät todisteita siitä, että elossa olisi vielä useampiakin koaloja.

Etsijakoirat kalliolla

– Tällä alueella koko eukalyptuspuiden latvusto ei ole onneksi palanut, joten koaloilla on jonkin verran ruokaa ja mahdollisuus selvitä. Kun löydämme elossa olevia koaloita, jätämme vesipisteitä niille puiden alle, kertoo ekologi Olivia Woosnam, joka johtaa koirien avulla tehtävää etsintätyötä.

Monet ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa metsäpaloista kärsivien ihmisten ja eläinten auttamiseen. Kansainväliselle ympäristöjärjestölle WWF:lle lahjoitetuista rahoista osa on käytetty etsijäkoirien kouluttamiseen.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti