Tässäkö fiksuimmat koirarodut? Lista paljastaa parhaat työkoirat ja omapäisimmät karvakuonot

Onko koirasi tottelevainen ja nopea oppimaan vai kenties itsenäinen oman polun tallaaja? Tutkimus paljastaa, mistä rodusta saat todennäköisesti uskollisen työkaverin, ja mikä puolestaan viittaa käskyillesi kintaalla.

Eläinten älykkyyttä on erittäin vaikea mitata, sillä nokkeluutta on montaa sorttia. Koirien tapauksessa on pyritty mittaamaan esimerkiksi ongelmanratkaisukykyä, vaistoa sekä tottelevaisuutta.

Viimeksi mainitusta löytyy onneksi tutkittua tietoa. Yhdysvaltalainen koirien psykologiaan perehtynyt tutkija Stanley Coren osoittaa, että fiksuja työkoiria yhdistää nopea uusien asioiden omaksuminen sekä kouluttajan totteleminen. Tutkija muodosti tutkimuksensa pohjalta listan, joka paljastaa sekä parhaat että vähiten yhteistyöhaluiset työkoirat.

Ei kannata kuitenkaan huolestua, vaikka oman koirasi rotu löytyisi listan häntäpäästä. Vaikka listalle on koottu yhden ominaisuuden kannalta fiksuimmat koirarodut, on jokaisessa rodussa poikkeusyksilöitä, ja heikko sijoitus listalla kertoo pikemminkin koiran itsenäisyydestä ja itsepäisyydestä kuin tyhmyydestä.

Bordercollie löytyy fiksuimmat koirarodut -listauksen kärjestä.

Listan ykkösrotua edustava bordercollie Flow todisti taitonsa Talent-ohjelmassa koiratanssilla. Myös shetlanninlammaskoira sijoittui korkealle tottelevaisten työkoirien listalla.

Fiksuimmat työkoirat TOP 10

1. Bordercollie
2. Villakoira
3. Saksanpaimenkoira
4. Kultainen noutaja
5. Dobermanni
6. Shetlanninlammaskoira
7. Labradorinnoutaja
8. Papillon
9. Rottweiler
10. Australiankarjakoira

Omapäisimmät koirarodut TOP 10

1. Afgaaninvinttikoira
2. Basenji
3. Bulldog
4. Chow chow
5. Borzoi
6. Vihikoira
7. Kiinanpalatsikoira
8. Mastiffi, beagle
9. Basset hound
10. Shih tzu

Lue myös: Koira osaa tanssia! Katso video
Lue myös: 10 suosituinta koirarotua Suomessa – katso löytyykö listalta sinun suosikkisi
Lue myös: Kenzo löysi kodin eläinsuojeluyhdistyksestä

Lähde: Science alert

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti