Masa vastaa lukijoiden kirjeisiin

Pian vuoden täyttävä Masa vastaa jälleen faniensa kysymyksiin. Helppohoitoisena itseään pitävä koikkeri haaveilee reissusta uimahalliin!

Hei Masa! Minua kiinnostaa, että onko sinun rotuisiasi koiria helppo hoitaa? Fani

Me kooikerhondjet olemme siitä helppoja hoitaa, että turkkimme hylkii vettä ja likaa. Turkkia ei tarvitse trimmata eikä juurikaan pestä tai harjatakaan. Vain pitkät korvakarvani (niitä sanotaan korvakoruiksi) ja tuuhea häntäni kaipaavat välillä harjausta, etteivät ne mene takkuun. Kynnet leikataan kerran kuussa kuten muiltakin koirilta.

Rotumme on perusterve, eli meillä ei esiinny mitään perinnöllisiä sairauksia, jotka aiheuttaisivat murhetta. Olemme tosi aktiivisia ja liikunnallisia, joten kaipaamme pitkähköjä ja vauhdikkaita lenkkejä tai muuta liikuntaa. Lisäksi kuulumme niihin nokkeliin koiriin, jotka tylsistyvät, jos meitä ei leikitä tai kouluta tarpeeksi, joten esimerkiksi temppujen opettaminen pitää meidät virkeinä.

Koikkerit tykkäävät kovasti omasta perheestään, mutta jotkin yksilöt saattavat olla varautuneita vieraiden suhteen. Minä tykkään muista ihmisistä kyllä kovasti, mutta saatan säikkyä toisia koiria ja olla muutenkin aika varovainen ulkona liikkuessani. Mikä tuolla kolahti? Ja mikä puskassa rasahti? Erilaisille perheille sopivat erilaiset koirat, ja oman perheeni mielestä minä olen helppohoitoinen, mutta jokin toinen perhe voisi pitää minua liian vauhdikkaana ja herkkänä.

koira pallon kanssa

Moi! Alat kohta olla jo iso. Siksi mietin, että oletko ajatellut mitään harrastusta?

Me koikkerit olemme tosi hyviä agilityssa, ja itsekin olen aikamoinen kiituri. Olemme Isoveljen kanssa tuumineetkin, että voisimme kokeilla agilitya yhdessä. Äiskä aina välillä sanoo, että olen yhtä nenää koko koira, kun kuljen ulkosalla kuono maassa, joten jonkinlainen jäljestysharrastus voisi olla minulle omiaan.

Terve Masa! Mikä on lempivuodenaikasi? Elsa

Täytän huhtikuussa vuoden, joten olen juuri ja juuri ehtinyt tutustua kaikkiin vuodenaikoihin. Viime keväänä olin niin pieni pentu ja vastasyntyneenä paljon sisätiloissa, että en muista kevättä kauhean hyvin.

Rakastan ulkoilua ja tykkään kaikista säistä, mutta rankkasateella saatan luoda ulkoiluttajaani ulko-ovella hyvin epäuskoisen ”ootko nyt tosissasi” -ilmeen. Syksyssä parasta oli se, että kävimme paljon sienestämässä – metsä on lempipaikkani kodin lisäksi.

Kovilla talvipakkasilla minua paleltaa, joten silloin sonnustaudun siniseen nuttuun. Lumi on ihanaa, siinä on hauska peuhata. Viime kesänä oli puolestaan välillä vähän liian kuuma minun makuuni, mutta vilvoittauduin pulahtamalla järveen tai mereen aina kun se oli mahdollista. Vastaan siis, että kaikki vuodenajat ovat lemppareitani!

Heippa Masa! Mitä tekisit, jos saisit olla päivän ihminen? Kerttu

Onpa hyvä kysymys! Minusta koirana on eri kivaa, mutta kieltämättä ihmisenä olemisessa olisi omat houkutuksensa. Ainakin herkuttelisin kaikilla niillä ihanan tuoksuisilla ihmisten herkuilla, joita perheeni ei tule koskaan tarjoilleeksi minulle: lohivoileivillä, kanelipullilla ja meille koirille vaarallisella suklaalla.

Kävisin myös uimahallissa uimassa ihanan lämpimässä altaassa ja ostaisin kaupasta itselleni ison kasan leluja. Illalla menisin nukkumaan äiskän ja iskän isoon sänkyyn, joka on koirilta kiellettyä aluetta.

Tervehdys Masa! Oletko netissä?

Kiva, että kysyit! Vanhoja palstojani voi lukea Koululaisen verkkosivuilta osoitteessa www.koululainen.fi. Jos sinulla on vanhemmiltasi lupa, voit seurata minua myös Instagramissa. Käyttäjänimeni siellä on @masa_martinus.

Masalle voi lähettää postia ja kysymyksiä osoitteessa: www.koululainen.fi/kysy-meilta ja postitse: Otavamedia, Koululainen/Masa, 00002 Helsinki.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti