Kuusi syytä ottaa koira

Harkitsetteko koiran hankintaa? Keräsimme kuusi hyvää syytä ottaa häntää heiluttava karvaturri perheeseen.

Koiran halaaminen, rapsuttelu ja leikittäminen lisää hyvää oloa ja rauhoittaa jännittynyttä mieltä.

Koiran halaaminen, rapsuttelu ja leikittäminen lisää hyvää oloa ja rauhoittaa jännittynyttä mieltä.

  1. Koiran helliminen helpottaa jännitystä. On kerrottu, että jopa söpöjen eläinkuvien ja -videoiden katsominen tuo hyvälle mielelle. On siis sanomattakin selvää, että koiran halaaminen, rapsuttelu ja leikittäminen lisää hyvää oloa ja rauhoittaa jännittynyttä mieltä.
  2. Koira on paras liikuttaja. Jokainen vastuullinen koiranomistaja ulkoiluttaa karvaturriaan ainakin kolmesti päivässä. Rodusta ja iästä riippuen koirakamu nauttii usen pitkistäkin lenkeistä omistajansa kanssa. Jos siis pidät ulkoilusta ja kävely- tai juoksulenkeistä, on koirakaveri kuin luotu sinulle.
  3. Koira tuo turvallisuutta. Pelkäätkö olla yksin kotona, tai jännittääkö sinua, jos heräät yöllä kesken unien? Ei hätää, voit luottaa karvakuonoon! Koirat vahtivat reviiriään tarkasti. Ne havahtuvat herkästi pieneenkin rapsahdukseen ja reagoivat yllättäviin tilanteisiin usein äänekkäästi haukkuen. Voit siis nukkua huoleti. Koirakaverisi pitää turhat pyrkyrit poissa!
  4. Koirasta on aina seuraa. Koira rakastaa omistajaansa. Se seuraa usein perheenjäseniään kaikkialle. Se tykkää antaa märkiä pusuja ja kerjää haleja ja rapsutuksia. Se tykkää pötköttää kainalossa ja olla halattavana. Koira on valmis leikkiin, ja sille voi opettaa temppuja namupalojen avulla. Se on aina seuranasi iloisena häntää heilutellen.
  5. Koira siivoaa keittiön. Putosiko ruokaa lattialle? Apu on lähellä! Koira nimittäin pitää keittiön lattiat puhtaana murusista. Karvakuono tarkkailee mielellään omistajansa ruokailua. Se kuulee kaukaa kun jääkaapin ovi aukeaa ja havaitsee pienimmänkin keittiön suunnasta kuuluvan rapinan – ja säntää salamana paikalle.
  6. Koirarotuja on jokaiseen makuun. Perheet ovat erilaisia, ja niin ovat koirarodutkin. Ennen koiran hankintaa onkin tärkeä tutustua eri rotuihin ja löytää perheen tarpeeseen sopiva koira. Esimerkiksi Kennelliiton hankikoira.fi-sivustolta löytyvästä rotutestistä on hyvä aloittaa. Kun täydellinen rotu on löytynyt, ei muita perusteluja koiran hankitaan enää tarvita!

 

Karvakuono tarkkailee mielellään omistajansa ruokailua. Se kuulee kaukaa, kun jääkaapin ovi aukeaa.

Karvakuono tarkkailee mielellään omistajansa ruokailua. Se kuulee kaukaa, kun jääkaapin ovi aukeaa.

Juttu on ilmestynyt Koululainen 7/21 -lehdessä.

Suomen suosituimmat koirarodut

1. labradorinnoutaja

2. jämtlanninpystykorva

3. saksanpaimenkoira

4. suomenlapinkoira

5. kultainennoutaja

6. shetlanninlammaskoira

7. suomenajokoira

8. jackrussellinterrieri

9. kääpiösnautseri

10. harmaa norjanhirvikoira

Lähde: Kennelliitto

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti