Masa-koira vastaa faniensa kysymyksiin

Mikä olisi kooikerhondje Masan toiveammatti? Entä mitä Masa harrastaa? Puolivuotias pentu vastaa teidän kysymyksiinne.

Kooikerhondje Masa katsoo kameraan

Moi ihanat Koululaisen lukijat! Te olette lähettäneet minulle POSTIA! Kuinka mah-ta-vaa! Kiitos! Äiskä kielsi syömästä niitä ja selitti, että sen sijaan niihin tulisi vastata. Joten minäpä vastaan.

Lempivärisi?

Me koirat emme näe värejä aivan kuten te ihmiset, koska kuten värisokeat henkilöt, me emme näe punaista lainkaan. Meidän maailmamme on siis kelta-sini-vihreä-harmaa. Minun lempivärini on ehdottomasti luunvalkea.

Tykkäätkö luista?

Todellakin! Nyt kun maitohampaani vaihtuvat rautahampaisiin, minulla on jatkuva tarve järsiä kaikkea. Jotta en tuhoaisi huonekaluja, minulle tarjoillaan paljon erimakuisia ja muotoisia luita, joita saatan syventyä koluamaan pitkiksikin ajoiksi.

Lempiruokasi?

Saan kippooni aina samoja tylsiä ja kuulemma terveellisiä koiranruokanapuroita, jotka saatan jättää syömättä, ellei niihin ole sekoitettu luonnonjugurttia. Koulutuksen yhteydessä saan kuitenkin palkkioksi kaikenlaisia vähän parempia herkkuja, joista kana ja nakit ovat parhaita. Harmillisesti nakeissa on liikaa suolaa meille koirille, joten niitä saan vain aniharvoin.

Lempileikkisi?

Tykkään kauheasti kaikesta, missä voi käyttää nenää. Jos minulle piilotetaan herkkuja ja saan etsiä niitä, olen ihan liekeissä. Ja jos kuka vain ihminen jaksaa kiskoa kanssani jotain lelua, olen tosi onnellinen. Pallon ja frisbeen perässä juokseminen on hauskaa myös! On niin paljon kivoja leikkejä!

Missä tykkäät nukkua?

Sohvalla tai omalla tyynylläni. Autossa on myös kiva ottaa nokoset.

Oletko enemmän ulkona vai sisällä?

Kesälomalla oltiin paljon mökillä ja reissuissa, joten silloin olin tosi paljon ulkosalla. Asun kerrostalossa, joten tätä nykyä olen varmaan enemmän sisällä. Jos minut vie ulos syyssateella, osaan luoda ulkoiluttajaan todella epäuskoisen katseen. ”Käännytään jo kotiin” -ilmeeni on eri tehokas!

Onko sinulla koirakavereita?

Meidän talossamme asuu pari tosi mukavaa pikku koiraa, joille aina heilutan rappukäytävässä iloisesti häntää. Ja yksi vähän kiukkuisempi neiti, joka ei tykkää minusta 🙁 Käyn välillä koirapuistossa leikkimässä muiden koirien kanssa, joskin isot koirat vähän jännittävät minua. Vakituinen leikkikaveri olisi kyllä kiva, ja ehkä vielä saan sellaisenkin.

Harrastatko jotain, esimerkiksi agilitya?

En vielä, minun pitää opetella ensin perustottelevaiseksi. Koiraisäni on menestynyt agilitymestari, ja olen toivottavasti perinyt hänen taitojaan. Ainakin olen salamannopea juoksija ja hyppijä! Ihmisiskä opettaa minua parhaillaan haistamaan sieniä, sienestäminen on meidän yhteinen harrastuksemme.

Jos olisit ihminen, mitä tekisit työksesi?

Onpa hyvä kysymys! Onko olemassa ammattihaistelijoita? Minä olisin semmoinen vaikka jossain haju- ja partavesitehtaalla. Voisin kehitellä ihastuttavan peurankakan hajuisen eau de toiletten. Myös pikajuoksijan ura voisi sopia minulle.

Onko koirana oleminen kivaa?

Se on parasta, mitä tiedän!

Kooikerhondje Masa on saanut lukijalta kirjeen

Kiitos hienoista posteista!

Lue lisää Masan elämästä!

Masalle voi lähettää postia ja kysymyksiä osoitteessa: koululainen.fi/kysy-meilta/ ja postitse: Otavamedia, Koululainen/Masa, 00002 Helsinki.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti