Norppalive on täällä taas!

Muistatko vielä Pullervon ja Siirin? Norppakaksikko tuli viime vuonna tutuksi suositusta Norppalivestä, ja toivottavasti heidän touhujaan päästään tarkkailemaan tänäkin keväänä.

Ympäristöjärjestö WWF asensi viime vuonna Saimaan rannalle kameran, jonka kautta kuka tahansa pääsi seuraamaan netin välityksellä harvinaisten norppien köllöttelyä. Norppalivestä tuli hetkessä supersuosittu ja norppafanit ihastuivat kameran edessä köllötteleviin saimaannorppiin, jotka katsojat oppivat tuntemaan Pullervona ja Siirinä.

Lue myös: Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoivataan kuutteja

Norppalive tarjoaa kurkistuksen saimaannorppien touhuihin.

Nyt Norppalive on jälleen avattu, ja kevään ensimmäinen norppahavaintokin tehtiin jo tiistaina, kun tunnistamaton norppa ui kahdesti kameran ohi.

Suurin osa saimaannorpista köllöttelee tällä hetkellä vielä viimeisillä jäillä, mutta niiden odotetaan nousevan pian rantakiville vaihtamaan karvaansa. Koska Pullervo ja Siiri ihastuttivat viime vuonna yleisöä, on kamera on asennettu tänäkin vuonna samaan paikkaan.

– Päätimme asentaa kameran samaan paikkaan, jotta yleisöllä olisi paremmat mahdollisuudet nähdä jo tuttuja Pullervoa ja Siiriä. Norpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme niiden nousevan kameran eteen köllöttelemään tänäkin keväänä, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze sanoo.

Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi varmuudella ennustaa, mutta kamera on asennettu paikkaan, jossa norpat ovat jo useana vuonna viihtyneet.

Seuraa Norppaliveä täältä ja raportoi havainnoistasi hashtagilla #norppalive.

Lähde: WWF

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti