Maaliskuun Koululaisen kannessa Risto Räppääjä -leffan tähdet

Maaliskuun Koululaisessa tutustutaan näyttelijätähtiin, formulakuskiin ja erilaisiin eläimiin.

Maaliskuun Koululaisen kansitähtinä ovat Otso Törmälä ja Meri Lahikainen, jotka näyttelevät päärooleja vasta ilmestyneessä Risto Räppääjä ja villi kone -leffassa. Haastattelussamme Ristoa näyttelevä Otso ja Nelli Nuudelipäätä esittävä Meri paljastavat, että he ovat luonteiltaan hyvin erilaisia. Jutussa he kertovat, miten heidän yhteistyönsä leffaa tehdessä sujui ja mitä kaikkea kuvaustentäyteiseen kesään mahtui.

16-vuotiaan Tuukka Taposen tavoitteena on olla seuraava suomalainen Formula 1 -voittaja. Tällä hetkellä Ferrarin junioriakatemiaan valittu Tuukka kilpailee F4-sarjassa. Kysyimme Tuukalta, miten innostus ajamiseen on syntynyt ja mistä kouluaineista autourheilussa on hyötyä.

Reportaasissa tutustutaan hajukoiriin, jotka tarkan hajuaistinsa avulla pystyvät tunnistamaan, onko tutkimusnäytteissä koronavirusta. 12-vuotiaat Eveliina Lähdevuori ja Lilja Soininen kävivät seuraamassa hajukoirien harjoituksia ja selvittivät, miten hajukoirat koulutetaan työhönsä.

K-pop-biisit tunnetaan siitä, että kappaleisiin on tehty omat tanssikoreografiat. Eri puolilla Suomea järjestetään k-pop-tanssikursseja, joilla otetaan koreografiat haltuun. Maaliskuun Koululaisen harrastuspalstalla selvitetään, millainen harrastus k-pop-tanssi on.

Blind Channel -yhtye keikkaili tämän kuun alussa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Musiikkipalstalla selvitetään, miten yhtyeen laulajilta, Joel Hokalta ja Niko Moilaselta, sujuu ruotsin kieli.

Askartelupalstalla tehdään tällä kertaa Minecraft-hahmojen muotoisia avaimenperiä, ja Kokkikerho-palstalla rinkelit ja tortillaletut muuttuvat pitsapohjiksi.

Koululainen 3/2023 ilmestyy 8.3.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti