Läppäri jumissa

Läppärini tilttaa joka päivä siten, että näyttö jähmettyy, näppäimet eivät toimi, hiiri jähmettyy ja ääni jää ärsyttävästi päälle (esimerkiksi sana ”tuo” jää päälle: ”tuoooooo…”). Miksi näin? Koneeni on 4 kuukautta vanha Asus-läppäri.

Vihainen

Vastaus:

Kirjainten jääminen pohjaan viittaa näppäimistöongelmaan. Kun jokin näppäin on pysyvästi pohjassa, konetta on hankala käyttää. Syitä voi olla monia, kuten näppäimistölle läikkynyt neste, kovakourainen käsittely tai valmistusvirhe laitteessa.

Jos kone on vikaantunut itsestään, siinä on virhe. Tietokone ei saisi hajota neljän kuukauden normaalin käytön jälkeen. Voit siis reippaasti olla yhteydessä tietokoneen myyneeseen yritykseen ja pyytää heitä oikaisemaan virheen. Tyypillisesti myyjä tarjoutuu joko vaihtamaan koneen uuteen, huollattamaan sen tai palauttamaan rahat.

Jos tietokone on hajonnut vääränlaisen käsittelyn seurauksena, kannattaa ottaa yhteyttä tietokonehuoltoon ja kertoa rehellisesti, mitä on tapahtunut. Tiedon avulla huoltoliike osaa esimerkiksi vaihtaa kolajuoman tahmentaman näppäimistön uuteen ja tarkistaa, ovatko muut komponentit vikaantuneet. Kannattaa samalla kysyä, paljonko korjaus tulisi maksamaan. Asuksen huoltoon saa yhteyden netitse.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti