Videoita YouTubeen

Minulla ja kaverillani on yhteinen YouTube-tili, mutta ei yhtään videota. Muut kaverimme kuvaavat kännykällä, mutta me kuvasimme pikkusiskoni tabletilla. Kun yritimme laittaa sen YouTubeen, tuli viesti, että se ei onnistunut. Mistä se johtuu? Toinen kysymys on, miten tietokoneella voi kuvata videoita.

Miika

Vastaus:

Varmistittehan, että tabletissa oli verkkoyhteys päällä ja että olitte kirjautuneena omilla YouTube-tunnuksillanne palveluun? Entä oliko tabletilla kuvattu video siinä muodossa, että sen pystyi siirtämään YouTubeen? Yleensä virheilmoituksissa kerrotaan virheen syy ja neuvotaan, mitä pitää tehdä, jotta keskeytyneen työn saa hoidettua loppuun. Olisiko siitä apua teidän tapauksessanne?

Videoiden kuvaaminen tietokoneella vaatii lisävarusteita ja ohjelmia. Jos haluatte kuvata ihan tavallista videokuvaa, tarvitsette sopivan kameran, joka kytketään tyypillisesti tietokoneen USB-porttiin. Lisäksi tarvitaan erillinen mikrofoni äänen tallentamiseen, jos sellaista ei kamerassa ole.

Tietokoneessa on oltava myös ohjelma, jolla kuvaa voi tallentaa ja muokata. Helpoimmillaan alkuun pääsee edullisella nettikameralla ja Windowsin omalla Elokuvatyökalu-lisäohjelmalla, jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta: windows.microsoft.com/fi-fi/windows-live/movie-maker.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti