Miikka Mäkelä neuvoo

Talent-voittaja Miikka Mäkelä on mukana Tähti-kisan tuomaristossa. Miikka Mäkelä, Tähti 2010

Mikä esiintyjässä kiinnittää huomion?

– Kaikki ”tavallisesta” poikkeava on tietysti mielenkiintoista ja kiinnittää huomion. Sen ei aina tarvitse olla isoa ja mahtavaa, vaan ihmissilmä havaitsee myös pieniä liikkeitä, jotka voivat olla mielenkiintoisia. Esimerkiksi jokin sormitanssi voisi olla huomiota herättävää tai kumiveneellä paikallaan soutelu hassusti kanoottilaulun tahtiin. Idea on tärkeä huomion kiinnittämisessä, mutta myös puvustuksella ja esityksen kululla (alku/loppu) saadaan yleisö kiinnostumaan. Itse pyrin lisäämään esitykseen jonkun koukun, jolla naulitsen yleisön katsomaan.

Mihin omaa taitoa esittelevässä videossa kannattaa erityisesti panostaa?

Sami Saikkonen sanoi Talentin ensimmäisellä tuotantokaudella, että hyvää koreografiaa voidaan tehdä puolikin vuotta. Näin siis ammattilaisten keskuudessa, mutta se kertoo siitä, että esitys ei synny hetkessä. Varatkaa siis tarpeeksi aikaa ideoimiseen ja harjoitteluun. Se takaa suoritusvarmuuden, mikäli esitys on rakennettu taitotaso huomioiden. Kannattaa muistaa, että varmasti ja iloisella meiningillä varustettu helponkin näköinen esitys toimii paremmin kuin vaativa, epävarmasti ja totisilla kasvoilla tehty. Esityksestä kuuluu nauttia, niin esiintyjän kuin katsojankin :). Kannattaa myös miettiä millä erottua muista tanssijoista/laulajista jne. Lisätkää sinne se koukku vaatetuksella tai muulla tempauksella. Muistakaa: lavalla saa tehdä mitä vain, paitsi vaivaannuttaa katsojia.

Mitä voi tehdä, jos ei millään keksi, mitä taitoa esittelisi kisassa?

– Jos on monipuolinen, niin voi koittaa yhdistellä eri osaamisalueita, jotka sisällyttää saman teeman sisään, niin kuin itse tein Talentin finaaliesityksessä, jossa jälkimmäisen biisin tahtiin (Kesäkatu) tehty tanssi kuvasi ”linja-auton” tunnelmaa, ja lopussa lavalle heitettiinkin vielä ” ihan oikea” linja-auto (polkupyörä).

– Jos sitä vastoin ei keksi mitään, mitä lähtisi esittämään, niin kannattaa katsella etenkin Britannian ja American Talent-karsintakilpailuita. Niissä näkee kaikenlaista, joita voi sitten soveltaa ja muuntaa omanlaiseksi. Muistakaa lapset ja nuoret, että kaikki rakastavat nähdä teitä lavalla esiintymässä, antamassa kaikkenne. Se, mitä siellä tapahtuu, ei ole niin tärkeää. Jokainen ihminen ”joutuu” esiintymään jossain vaiheessa elämäänsä, viimeistään häävalssia tanssiessaaan. Tuota esiintymiskokemusta kannattaa lähteä hankkimaan siis jo lapsena. Se fiilis, mikä tulee esiintymisen jälkeen, on mahtava!!!

Miikan lisäksi Tähti-kisan tuomaristossa ovat Summeri-ohjelman juontaja Minttu Penttinen, Salatut elämät -näyttelijä Tung Bui ja päätoimittaja Ville Kormilainen. Gaalan juontaa Janne Kataja.

Teksti: Leea Puranen Kuva: Seppo Saarentola

Lue myös Mintun vinkit täältä ja Tungin vinkit täältä.

Kommentit

Millon saadaa tietää ketkä pääsi finalii?
Onnea kaikille jotka osalliistuu!
Ja totta kai mullekki, mä tuun nummelasta ja oon aikoo

MIIKKAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! SORI EN LÖYTÄNY SYDÄNTÄ JONKA OISIN VOINU LAITTAA TÄHÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!

moi miikka sä olit meijän koulus siis kalevan koulus annoit nimmarin ja laitoin sen keskelle seinää että nään sen joka päivä ku tuun koulust.

PS.OOT PARAS!! RUUDUN TAKAA RUUDUN TAKAA RUUDUNTAKAA KATSOO VILLI MIES!! HEHEHEHE

Repeilin pahasti ku katoin niitä esityksiä. Viivi oli ehkä ainoa, jota äänestäisin. Sry nyt vaan…

hyvä ettei talentia voitettu laulasimella iinaki ol hyvä mut miikka paras

MIIKKA ON IHAN PARAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

mut viime vuonna 2 hämeenlinnalaista voitti iida ja emma

HUOM!!!!!! MIKS EN SAA KATOTTUA
TÄHTI 2010 VIDEOITA? MÄ EN OSALLISTU JA ONNEE KAIKILLE MUILLE JOTKA OSALLISTUU:)

No kai saa esittää jos tykkää nollata ittes

Moi… On outoo esttää jos ei oikeesti osaa… Tai no jotkut ovat ollut ihan hyvii mut ei kaikki =)

Mooi! Mä osallistuin TÄHTI – kisaan … eks oo kivaa!

Oon tämmönen arkajalka,
niin etten itte uskalla
osallistua. :3

mulle on ihan sama poltaako se vai ei koska se on silti paraaaas !!!!!!!!!!!!=)=)=)

Mist muka tiiätte et se polttaa!?!?!?!? (?.?) En usko tota! =)

miikka mäkelä poltaa tupakkaa noloo!!!!!!!!! mut on silti hyvä=)

Miikka on paras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oma kommentti