Asiaa digikuvista 3/10

Mikähän mahtaisi olla syynä, kun viime kesänä otetuista digikuvista puolet on mennyt hukkaan? Ne eivät ole kansiossa, johon ne sijoitin, eivätkä muissakaan tiedostoissa. Saattaisiko koneella olla jokin virus joka tuhoaa kuvat? Mitä pitäisi tehdä?
Anniina

Vastaus:
Tietokonevirukset tuhoavat harvemmin yksittäisiä lomakuvia. Jos kone on muuten kunnossa, eikä virustarkastuksessa löydy ongelmia, on vika jossain muualla.

Kadonneiden kuvien etsiminen on hyvä aloittaa tietokoneen omalla hakutoiminnolla. Sen avulla saat selvitettyä, ovatko kuvat koneella ollenkaan vai ovatko ne hävinneet lopullisesti. Joku on saattanut yksinkertaisesti muuttaa kuvakansion nimeä tai siirtää kuvat piiloon. Siksi voi olla hyvä tutkia koko kone.

Avaa ”Oma tietokone” ja valitse ”Etsi”. Avautuvasta valikosta valitaan toiminto ”kuvia, musiikkia, videoita” ja rastitaan sen jälkeen valinta ”kuvatiedostot”. Lopuksi painetaan Etsi-nappia. Haku voi kestää pitkään, sillä se käy kaikki kansiot läpi. Lopulta saat listan kaikista tietokoneen kuvista. Käy kuvat läpi tarkkaan ja katso löydätkö kesällä ottamiasi digikuvia. Jos kuvia ei vieläkään löydy, ne on todennäköisesti poistettu lopullisesti. Viimeinen vaihtoehto on silloin tutkia digikameran muistikortti ja toivoa että kuvat ovat vielä siellä tallessa.

Kommentit

Oma kommentti