Asiaa Paint-ohjelmasta 12/09

Kun haluan liittää Windowsin Paint-ohjelmaan jonkun kuvan, painan ekaksi ”Print Screen”, jonka jälkeen menen Paintiin ja painan ”Liitä”. Olen löytänyt Paintia vastaavan kuvankäsittelypaikan, mutta hieman paremman: Sumopaint.com . En osaa kuitenkaan liittää siihen samalla tavalla kuvaa tai mitään. Miten teen sen?
Annika

Vastaus:

Sumo Paint on oikein hyvä korvike Paintille. Siinä on kuitenkin muutamia rajoituksia, kuten leikepöydän puute. Joudut siis tallentamaan haluamasi kuvan ensin omalle tietokoneelle, josta se siirretään Sumo Paintiin. Yksi tapa on ottaa ensin ruutukaappaus Print Screenillä, liittää kuva tavalliseen Paintiin ja tallentaa se jollain nimellä tietokoneelle. Mene sen jälkeen Sumo Paintiin ja avaa valikosta File – Import to Layer – From My Computer. Valitse ruudulle avautuvasta ikkunasta äsken Paintissa tallentamasi kuva ja klikkaa ”Select”. Äsken tallentamasi kuva siirtyy Sumo Paintiin muokattavaksi.

Toinen vaihtoehto on napata kuva suoraan netistä Sumo Paintiin. Se onnistuu, jos tiedät kuvan osoitteen. Siispä valitse netistä haluamasi kuva, kopioi sen osoite ja avaa Sumo Paintin valikko File – Import to Layer – From URL. Liitä avautuvaan ikkunaan kuvan osoite ja klikkaa ”Open”. Kuva siirtyy Sumo Paintiin ja pääset heti muokkaamaan sitä.

Kommentit

Oma kommentti