Näin aloitat Pokémon GO -pelin pelaamisen

Pokémon Go on koko maailman villinnyt videopeli. Sitä ei pelata kotona ruudun ääressä, vaan ulkona reippaillen!

Tavoitteena on kehittyä maailman parhaaksi Pokémon-kouluttajaksi etsimällä luonnossa lymyileviä taskuhirviöitä eli Pokémoneja. Paljaalla silmällä Pokémoneja ei kuitenkaan näe, vaan tarvitaan älypuhelin ja siihen asennettu Pokémon Go -sovellus. Se näyttää lähistöllä liikkuvien Pokémonien sijainnin autonavigaattoria muistuttavalla kartalla. Pelatessa on siis tärkeää käydä tutkimassa mahdollisimman monia paikkoja samalla kun pitää karttaa silmällä. Tututkin alueet näyttäytyvät pelin ansiosta jännittäviltä ja salaperäisiltä.

Pelkkä kävely ei riitä Pokémon-mestaruuteen, vaan villit Pokémonit pitää myös pyydystää. Siihen tarvitaan jälleen älypuhelimen apua. Puhelimen ruudulla Pokémonit näyttävät seisovan pelaajan edessä. Pyydystäminen hoituu sinkauttamalla kosketusruudulla näkyvä Poképallo kohti villiä taskuhirviötä. Jos ajoitus, tähtääminen ja joskus tuurikin osuvat kohdalleen, Pokémon jää nalkkiin Poképallon sisään.

Jännittävintä on yrittää pyydystää vahvoja ja harvinaisia Pokémoneja. Se vaatii kärsivällisyyttä, mutta onnistumisen tunne on verraton.

korttikuvitus_1

Hirviöjahti on vain osa peliä. Peli kannustaa tutkimaan myös ympäristöä. Monet patsaat, maamerkit ja nähtävyydet ovat Pokéstoppeja eli pelaajien kohtaamispaikkoja. Pokéstopilla vierailu palkitaan lisävarusteilla ja -tarvikkeilla, kuten uusilla Poképalloilla ja parannusjuomilla. Toisinaan Pokéstopilta voi löytyä myös Pokémonin muna. Se kuoriutuu vain, jos pelaaja jaksaa kävellä riittävän monta kilometriä.

Kun kokoelmissa alkaa olla sopiva määrä Pokémoneja, niitä voi alkaa kouluttaa kilpailuja varten. Kullakin Pokémonilla on omat ainutlaatuiset taitonsa ja vahvuutensa. Pelikartalta löytyy erityisiä Pokémon-saleja, joissa voi haastaa tuttujen ja tuntemattomien pelaajien taskuhirviöt taisteluun. Voitto palkitaan lisävarusteilla ja muiden pelaajien ihailulla. Suuri osa Pokémon Go:n viehätyksestä liittyykin uusien kavereiden tapaamiseen ihan oikeassa maailmassa. Ulkoilu, lähiseudun tutkiminen ja yhteinen hauskanpito ovat kaikki mukavaa vaihtelua perinteisille videopeleille.

Plussat ja miikat:

+ Uusi näkökulma pihaleikkeihin

+ Tutustuttaa uusiin paikkoihin ja ihmisiin

– Akku tuppaa loppumaan nopeasti pelatessa.

Mitä pelaamiseen tarvitaan?

1. Uudehko älypuhelin tai tabletti, jossa on iOS- tai Android-käyttöjärjestelmä.

2. Mobiilidataliittymä, sillä peli toimii vain kun laite on yhteydessä verkkoon.

3. Pokémon Go -sovellus.

4. Käyttäjätunnus joko Google- tai Pokémon.com-palveluun.

5. Lisävirtalähde. Ei ole pakollinen, mutta mahdollistaa pidemmät pelihetket.

bulbbis

Onko pelaaminen oikeasti ilmaista?

Vaikka Pokémon Go:n lataaminen ei maksa mitään, pelissä on mahdollisuus käyttää oikeaa rahaa. Pelin sisäisestä kaupasta voi ostaa esimerkiksi Poképalloja ja -syöttejä, jotka tekevät pelaamisesta hauskempaa. Vaikka lisävarusteet eivät maksa mahdottomia ja niitä voi ostaa napinpainalluksella, kannattaa silti jutella aina vanhempien kanssa ennen nettiostosten tekemistä.

Tärkeä viesti Professori Willow’lta

Tarkkaile aina ympäristöäsi, kun pelaat. Ole tarkkana erityisesti vaikeakulkuisessa maastossa ja autoteiden lähellä.

Kysy kohteliaasti lupaa, jos tahdot mennä pyydystämään pokémoneja muiden ihmisten pihoille tai yksityisalueille.

Ja mikä tärkeintä: muista aina moikata muita Pokémonkouluttajia!

Professor-Willow-hahmo_0001

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti