Ongelmia Minecraft.pelissä 11/14

Meillä on The Sims 3 -peli. Lainasin sitä kaverille, ja kun sain sen takaisin, se ei enää toiminut. Olisiko peli voinut jotenkin seota? Minecraft ei enää toimi. Minä pelaan sitä netissä, olisiko siinä vika? Vai siinä, että koneessa on Windows XP -käyttöjärjestelmä?

Koukussa Minecraftiin

Vastaus:

Todennäköisesti ystäväsi ovat asentaneet pelin koneelleen käyttämällä sen mukana tulevaa rekisteröintiavainta. Sama avain saa olla käytössä vain yhdellä koneella, eli tällä hetkellä se on kaverisi käytössä. Ongelma ratkennee asentamalla peli uudestaan omalle koneellesi.

Voi myös olla, että peli on oikeasti rikki. DVD-levyt ovat melkoisen kestävää tekoa, mutta väärin käsiteltyinä ne voivat naarmuuntua pelikelvottomiksi. Kannattaa tarkistaa levyn alapinta ja katsoa, onko se kovin naarmuinen. Naarmuuntuneen levyn voi vielä korjauttaa pelikaupassa. Esimerkiksi VPD (www.vpd.fi) ja Konsolinet (www.konsolinet.fi) tarjoavat korjauspalveluita.

Minecraftin toimimattomuuteen voi olla useita syitä. Todennäköisesti ongelma piilee koneesi asetuksissa. Oletko päivittänyt ohjelmia tai asennellut uusia ajureita? Windows XP ei välttämättä aiheuta itsekseen ongelmia, mutta kieltämättä kannattaisi harkita sen vaihtamista tuoreempaan. Esimerkiksi Windows 7 on todella hyvä käyttöjärjestelmä pelaajan käyttöön.

Kommentit

Oma kommentti