Veimme Kasmirin metsään – syttyikö nuotio?

Koululainen, Kasmir

Kevään edetessä ja luonnon herätessä tekee mieli mennä metsään. Mekin menimme, ja otimme Kasmirin mukaan. Laulun lahja hänellä on, mutta onko taitoa sytyttää nuotio? Selvitimme sen, ja vastaus löytyy tuoreesta lehdestä.

Koululainen, Kasmir

Jos joku osaa liikkua metsässä, se on suunnistaja. Tapasimme 11-vuotiaan lahjakkuuden, Katarina Sallilan, joka vakuutti että karttaa oppii lukemaan nopeasti. Jos olet 5-100-vuotias, laji voi sopia sinullekin!

Koululainen, suunnistus

Luonnossa liikkuessa tulee tietysti nälkä. Jos kiireetön kokkailu ei kiinnosta, mukikakut syntyvät tuossa tuokiossa. Nappaa jutustamme reseptit suolaisiin ja makeisiin mukiherkkuihin!

Koululainen, Mukikakut

Retkeilyn lisäksi Koululaisessa rosvoillaan, tai tarkemmin sanottuna merosvoloidaan. Kävimme elokuvan maailmanensi-illassam Lappeenrannassa, ja kurkkasimme, mikä on meininki Helsingin tilaisuudessa. Jutussa kirjailija Siri Kolu paljastaa kolme keskeistä asiaa, jotka kirjoista piti hänen poikansa mukaan löytyä.

Koululainen, Me Rosvolat

Julisteesta löydät Antti Tuiskun, supersöpön griffon petit brabancon -koiran, Orionin sumun ja Me Rosvolat -elokuvan. Testeillämme selvität, pärjäätkö luonnossa ja mikä liikuntalaji sopii sinulle. Tiedejutussa tutkaillaan, mitä ihmetta on pimeä aine.

Koululainen numero 5/2015 ilmestuu keskiviikkona 8.4.2015.

Kommentit

Oma kommentti