Reply To: kauhutarinoita

Home Forums Välkkä kauhutarinoita Reply To: kauhutarinoita

Avatar
Jessefani 2
Participant

Kauhukirja

 

Sadepisarat ropisivat ikkunaa vasten. Janita luki erästä kirjaa kaikessa rauhassa. Hän oli yksin kotona, kun vanhemmat olivat työmatkalla. Oli perjantai, ja vanhemmat tulisivat takaisin lauantaina päivällä. Täti oli tulossa Janitan kotiin illalla, ettei hänen tarvitsisi olla yksin yön yli.

 

Sara-Niina oli juuri nukahtamaisillaan. Yhtäkkiä hän säpsähti hereille. Mistä se johtui? Sara-Niina kuuli, kun joku koputti hänen ikkunaansa. Kop, kop, kop kop kop. Kolme viimeistä koputusta olivat nopeita. Sara-Niina vetäisi peiton yltään ja pomppasi pystyyn. Hän pyöräytti sälekaihtimet auki ja katsoi ulos. 

Siellä ei ollut ketään.           Eikä mitään.

 

Siinä kohdassa Janita sujautti kirjan väliin kirjanmerkin ja painoi kirjan kiinni. Hän käveli keittiöön ja otti jääkaapista valmiita voileipiä. Janita oli juuri haukkaamassa leipäänsä, kun ovikello pirahti.

Janita jätti leivät pyödälle ja säntäsi ovelle.

– Riina-täti! Janita huudahti.

– No hei, Janita! Uniikkiin ja täysin uuteen mekkoon sonnustautunut muotitietoinen Riina huudahti.             – Olemme nyt kaksin. Voisimme lähteä kaupungille. Tässä on vähän rahaa vaatteisiin ja ruokaan…….. Riina ojensi Janitalle viidenkymmenen euron setelin.

Janita piti tädistään paljon. Hän oli nuori, muotitietoinen ja tajusi nuoruutta. Janita tosin vaatteita enemmän välitti kirjoista……Mutta kerrankin kun oli tilaisuus ostaa jotain uutta, tilaisuus oli hyvä käyttää.

 

***

Janita istui Riinan autossa nenä kiinni kirjassa. Janitan viereisellä penkillä oli kaksi kassia; toisessa kassissa oli vaatteita, ja toisessa kassissa oli muutamia kirjoja. Riina ajoi autoa ja samalla selitti kiivaasti, miten iloinen oli ollut kun pääsi tapaamaan kummilastaan pitkästä aikaa.

 

Janita oli taas sängyssään, kirja kädessä. Hän luki niin kauan kunnes nukahti. Kirja jäi auki juuri siitä kohdasta, jossa Sara-Niina kuuli koputuksia.

 

Janita ei voinut arvata, että lähistöllä oli henkilö, joka huomasi kirjan.

 

 

Mutta seuraamukset eivät tietäneet mitään hyvää……..

 

 

 

 

Jatkuu…….