Äänestä vuoden lemmikki!

Tässä ovat Koululaisen lemmikkikisan suloiset finalistit. Äänestä omaa suosikkiasi!

Näin äänestät

Äänestä suosikkiasi 7.12. mennessä alla olevalla lomakkeella.
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme kirjapakettia, joissa kussakin on seuraavat teokset:
Michele Assarasakornin ja Nathan Fairbairnin Kuonokamut – Tytöt kuin tuulispäät, Helena Meripaaden Kaisla ja Isla – Pystykorvatalvi ja Päivi Lukkarilan Super-someponi Kemppainen (Otava ja Karisto).

Kuvaukset ehdokkaista

 1. Hessu on 1-vuotias villakoiran ja amerikan rottaterrierin sekoitus. Kun joku huutaa: ’Sauna on valmis!’ Hessu varaa parhaan paikan lauteilta. Saunan jälkeen se rentoutuu telkkaria katsoen. Vaikka Hessu olisi juuri trimmattu, sille tulee hassu otsakiehkura ja se näyttää aivan pöhköltä.”
 2. Hodari on 5 kuukautta vanha karitsa, joka tykkää leikkiä karitsakavereidensa kanssa. Ne leikkivät hippaa tai kiville hyppelyä. Hodari on tosi ujo, joten sen kanssa pitää olla rauhallisesti. Hauskinta on, kun annat sille sormesi, niin se alkaa lutkuttaa sitä suussansa. Hodari on ihanan pehmeä halikaveri.”
 3. ”Lemmikkini on kani. Sen nimi on Kerttu. Kerttu on kääpiöluppakorvakani. Kerttu on 2-vuotias. Kerttu on hyvä valokuvamalli. Kerttu on vuoden lemmikki.”
 4. Mini on reipas nuori partamonni, joka on tosi söpö ja hassu. Mini tykkää siivota akvaariota ja on hyvin sympaattinen ja samastuttava kala. Mini asustaa miekkapyrstöjen ja kahden kuparimonnisen kanssa. Mini täyttää joulu–tammikuun aikoihin 2 vuotta.”
 5. Ninni-marsu on 1,5-vuotias rakas lemmikki, joka on kokenut kovia: se joutui tappelun uhriksi, kävi läpi leikkauksia ja kivuliaita hoitotoimenpiteitä, joista se selvisi urheasti. Ninni ei ole koskaan purrut ketään, se on utelias, reipas ja äänekäs. Ninni osaa nauttia elämästä.”
 6. Pena on syyrialainen hamsteri, joka on nyt 10 kuukautta vanha. Pena on arka kaveri, mutta se tulee kurkistelemaan mökistään ja hakemaan herkkuja kädestä. Pena on karannut kerran. Se tykkää juoksennella vapaana sohvalla ja kiipeillä sohvatyynyillä. Öisin Pena juoksee juoksupyörässä ja herkuttelee.”
 7. Peikko on vasta neljän kuukauden ikäinen madagaskarin päivägekko. Se on pienen viivoittimen mittainen söpöliini, joka nauttii jauhomadoista, vesipisaroista sekä kiipeilystä bambuilla. Kuinka moni lemmikki osaa kävellä katossa ylösalaisin? Ainakin tämä!”
 8. ”Suomenajokoira Rölli on ruokaa, ihmisiä ja lenkkeilyä rakastava peräkammarinpoika, joka tuli meille 4-vuotiaana loppuelämän kotiin. Rölli on iloinen poika. Entisten omistajien mukaan Rölli ei ollut mikään metsästäjäkuningas, mutta rakastava perhe on saanut sen jahtaamaan jäniksiä. Kiltimpää koiraa ei voisi toivoa.”
 9. Tyyne Töppö Lapanen-Puustinen on maailman paras lemmikki. Tyyne tuo meille iloa ja lohtua ihan joka päivä. Tyyne rakastaa nukkekodin pieniä tyynyjä, kesäiltojen valjaslenkkejä ja lakanoissa mönkimistä. Ja tietysti meitä. Tyynellä on ainutlaatuiset korvakarvat, tällaisia ei löydy keneltäkään muulta!”
 10. Vili on viisikuinen ragdoll-poika. Vili on hyvin utelias ja kiltti. Silloin kun se leikkii täysillä, se tekee mahtavia hyppyjä niin kuin kenguru ja juoksee kuin gepardi lelun perässä. Se on maailman paras lemmikki. (P.S. Vilin Soturikissa-nimi on Kieloviiksi.)”

Osallistu

 • Hessu-koira
 • Hodari-lammas
 • Kerttu-kani
 • Mini-partamonni
 • Ninni-marsu
 • Pena-hamsteri
 • Peikko-päivägekko
 • Rölli-koira
 • Tyyne-kissa
 • Vili-kissa
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti