3 x ihana pääsiäisherkku

Maistuuko pääsiäinen kirpeästi sitruunalta vai suloisesti suklaalta? Vaikka molemmilta! Poimi ohjeet ja tee itse helpot pääsiäisherkut.

Jäätelöllä täytetyt suklaamunat

6 annosta

Tarvitset:

6 kpl suklaamunia

jäätelöä

koristeita

Tee näin: 

1. Irrota varovaisesti kuumalla veitsellä suklaamunista ”päät” (voit myös käyttää vain suklaamunien puolikkaita). Poista lelu.

2. Pehmennä jäätelöä vähän lusikalla ja lusikoi suklaamunien sisälle. Koristele sitten suklaamunat ruohomunilla tai strösseleillä.

Sitruunakeksit

30 kpl

Tarvitset:

170 g voita, pehmeänä

1 ¾ dl hienoa sokeria

1 kananmuna

4 ½ dl erikoisvehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan kuori raastettuna

Kuorrutukseen eli pikeeriin:

noin ½ dl kananmunan valkuaista

3 dl tomusokeria

Tee näin: 

1. Mittaa kulhoon voi ja sokeri, vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa sillä aikaa kuivat ainekset toiseen kulhoon ja siivilöi ne.

2. Kun voi-sokerivaahto on kuohkea ja vaalea, lisää joukkoon kananmunat sekä sitruunankuoriraaste ja jatka vaahdottamista vielä hetki, kunnes kananmuna on sekoittunut kunnolla joukkoon.

3. Lisää sitten kuivat ainekset vaahdon joukkoon kahdessa erässä. Kaavi kulhon reunat ja sekoita vielä hetki. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää.

4. Kaavi taikina leivinpaperin päälle, painele vähän alas ja paina sitten toinen leivinpaperi taikinan pinnalle. Kauli taikina leivinpaperien välissä muutaman millin paksuiseksi (kuten piparit) ja nosta kylmään noin 3–4 tunnin ajaksi.

5. Ota taikina jääkaapista ja irrota päällä oleva leivinpaperi. Leikkaa sitten haluamasi muotoisia keksejä ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla, kunnes keksit ovat vaalean kullanruskeita. Siirrä ritilälle tai lautaselle jäähtymään ennen kuorruttamista.

6. Valmista kuorrutus eli pikeeri vaahdottamalla valkuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi. Kaavi pursotinpussiin ja pursota ensin reunat, anna kovettua ja täytä sitten pikeerillä loput keksin pinnasta. Anna kovettua.

Pääsiäisleivonnaiset

12 kpl

Tarvitset:

5 dl erikoisvehnäjauhoja (puolikarkeat jauhot käyvät myös)

4 tl leivinjauhetta

½ dl sokeria

90 g voita, huoneenlämpöisenä

2 dl maitoa

1 kananmuna

+ kermavaahtoa, marmeladia sekä pääsiäismakeisia

Tee näin: 

1. Mittaa tehosekoittimeen vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja voi. Sekoita aineksia, kunnes seos on ”hiekkaisen” murumaista. Halutessasi voit tehdä tämän myös sähkövatkaimella.

2. Sekoita toisessa pienessä kulhossa maito ja kananmuna. Kaada muruseoksen joukkoon, mutta säästä nesteseoksesta noin 2 rkl voitelua varten.

3. Sekoita taikina huolellisesti sekaisin ja kaada sitten jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta pallo ja kaulitse noin 2 cm paksuiseksi. Leikkaa taikinalevystä pyöreitä paloja ja nosta pellille. Voit muodostaa ylijäämäpaloista vielä kerran toisen levyn ja leikata lisää paloja (kolmannella kerralla taikinapalat saattavat olla jo liian sitkeitä).

4. Voitele skonssit ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15–25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Valmiit skonssit ovat kauniin kullanruskeita ja nousseita.

5. Anna skonssien jäähtyä ja täytä sitten kermavaahdolla, hillolla sekä pääsiäismakeisilla.

Juttu on julkaistu Koululaisessa 4/20

Avainsanat

Kommentit

Noi näyttää tosi hyviltä ??

(Mut ne on varmaan kauheen makeita ?)

Oma kommentti