Helppo ruokaohje: monen maun kaurapallot

Ruotsalaisten rakastamat kaurapallot maistuvat välipalana tai herkkuhetkinä, jolloin kaipaat jotain aivan erityistä. Makua on helppo muutella, ja lopputulos on aina onnistunut. Nämä herkut valmistuvat ilman uunia.

Tarvitset:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
1–2 rkl appelsiinimehua (tai kahvia tai omenamehua)
Päälle: strösseliä, kookoshiutaleita, mantelilastuja, pähkinärouhetta, kaakaojauhetta

Tee näin:
1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri huolellisesti keskenään.
2. Lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri, kaurahiutaleet ja mehu. Sekoita hyvin.
3. Kaada strösselit tai kookoshiutaleet matalalle lautaselle. Muotoile massasta sopivan kokoisia palleroita. Pyörittele pallot strösselin tai kookoshiutaleiden päällä lautasella.

Pyörittele palloa kevyesti hiutaleiden päällä. Hiutaleet tarttuvat helposti kiinni huoneenlämpöiseen palleroon.

kaurapallot

Kookospäällysteiset kaurapallot voi tarjota vaikka lumilyhdyn muodossa.

Säilytä kaurapallot kannellisessa astiassa jääkaapissa. Kaurapallot voi myös pakastaa.

Kaurapalloja tarjotaan Ruotsissa lähes joka kahvilassa. Ruotsiksi niitä kutsutaan nimellä havrebollar.

Kokeile myös: Helpot mukikakut mikrossa

Maistuvia vaihtoehtoja

Kaurapallot voi päällystää lähes millä vain. Kokeile, millaisen säväyksen kauralle ja suklaalle antaa pähkinä tai manteli. Voit pyöritellä pallot vaikka mintturouheessa tai salmiakkirakeissa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti