Letut kahdella tavalla – valitsetko tuorejuuston vai nutellan?

Kunnon lettukestit voi järjestää ihan milloin tahansa. Letut maistuvat sekä suolaisella että makealla täytteellä.

Letut saavat aina hyvälle mielelle.

Letut, räiskäleet, lätyt, pannukakut – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kuten jo Muumitalossa tiedettiin, letut maistuvat ihan milloin tahansa. Lettuja voi paistaa aamupalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi – mikään hetki ei ole liian vähäpätöinen letuille.

Jos Muumimamman mansikkahilloa ei ole saatavilla, voi lettuja täyttää suolaisella tuorejuustotäytteellä. Makean ystäville vinkkaamme upeasta nutellatäytteestä, jonka resepti löytyy jutun lopusta. Lettutaikinasta kannattaa tehdä tarpeeksi iso, sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin se, että letut loppuvat kesken.

Lue lisää: Testaa, mikä makea herkku olet?

Resepti: Letut

(20 isoa)

Tarvitset:

  • 8 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 50 g sulatettua voita tai öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • + voita tai öljyä paistamiseen

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon maito ja kananmunat. Vatkaa sekaisin vispilällä. Lisää voi ja suola, sekoita.
  2. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja vatkaa kunnolla joukkoon. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  3. Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen nokare voita. Kun voi alkaa kuplia ja muuttua ruskeaksi, lisää taikinaa pannulle noin 1 dl verran. Paista kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, käännä lastalla.
  4. Nosta valmiit letut lautaselle. Jos lettuja pitää pitää lämpinänä pitkään, nosta toinen lautanen keon päälle ”kanneksi”.

Letut maistuvat myös suolaisella täytteellä.

Letut ja tuorejuustotäyte

Tarvitset:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ paprika
  • nippu ruohosipulia
  • pippuria
  • suolaa
  • + esimerkiksi kinkkua

Tee näin:

  1. Mittaa tuorejuusto kulhoon, vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi.
  2. Lisää tuorejuuston joukkoon pilkottu paprika, saksi joukkoon ruohosipuli ja lisää mausteet. Sekoita vatkaimia käyttäen. Voit lisätä vielä joukkoon silputtua kinkkua tai muita leikkeleitä.
  3. Lusikoi tai levitä lettujen pinnalle ja herkuttele.

Letut ja nutella, mikä ihana yhdistelmä!

Herkkusuun nutellatäyte letuille

Tarvitset:

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl Nutellaa

Tee näin:

  1. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi sähkövatkaimilla. Lisää lopuksi Nutella ja vatkaa sekaisin.
  2. Lusikoi lettujen pinnalle ja tarjoile marjojen tai hedelmien kanssa. Juhlapäivinä lettukeon voi koristella myös nonparelleilla.

Lue lisää: Ystävänpäivän ihanat muffinit ja ohukaiset.

Dr. Sugar kokkaa kanssamme

Koululaisen herkullisia ruokaohjeita tekevät Jinna ja Jonna, jotka pitävät houkuttelevaa Dr. Sugar -blogia netissä. Voit käydä tutustumassa blogiin ja sen resepteihin osoitteessa blogit.meillakotona.fi/drsugar/

Juttu on alun perin julkaistu Koululainen 11/21 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti