Makea mansikkasorbetti maistuu kesältä

Raikas sorbetti on maidoton herkku, joka tuo mieleen kesäiset päivät.

Mansikkasorbetti on raikas vaihtoehto kermajäätelölle. Sorbetti säilyy pakastimessa useita viikkoja, mutta yleensä tämä herkku katoaa parempiin suihin alta aikayksikön. Kokeile myös tuunata ohjetta muilla marjoilla tai hedelmillä!

Tarvitset:

200g kohmeisia mansikoita
2 munanvalkuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

1. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja laita valkuaiset kulhoon. Keltuaiset voi käyttää muussa ruoanlaitossa.

3. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

4. Vatkaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja mansikkasose.

5. Suojaa kulho kelmulla.

6. Laita kulho pakastimeen.

7. Vatkaa seosta puolen tunnin välein sähkövatkaimella yhteensä kolme kertaa.

8. Pyöräytä sorbetista palloja jätskikauhalla ja nauti.

Lähde: Pikkukokki keittiössä, readme.fi, 2016.

Kokeile myös seuraavia reseptejä: 

Maukas vohvelitaikina
Herkullinen kasvispiirakka
Ihanat muffinit ja ohukaiset

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti