Mustikkapiirakkapäivää tulee tietysti juhlistaa leipomalla herkullista mustikkapiirakkaa.

Mustikkapiirakka sai oman päivän – tämä herkku syntyy yhdessä kulhossa

Tänään vietetään ensimmäistä kansallista mustikkapiirakkapäivää. Poimi tästä helppo herkkuresepti mustikkapiirakan valmistamiseen!

Tänään 6.8. vietetään ensimmäistä valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää. Mikäs olisi sen parempi syy ryhtyä leivontahommiin?

Dr Sugar -blogista ja Koululaisen sivuilta tutut Jinna ja Jonna paljastavat herkkuohjeen, jolla maukas mustikkapiirakka syntyy vain yhdessä kulhossa. 

Yhden kulhon mustikkapiirakka

Tarvitset:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl öljyä (tai 1 dl sulatettua voita)
1½ dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
1½ tl aitoa vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
5 dl mustikoita

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Aseta leivinpaperi syvälle uunipellille.

3. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri, kunnes niistä tulee kuohkea vaahto, eli noin viiden minuutin ajan.

3. Lisää vaahdon joukkoon varovasti öljy (tai voi) ja maito. Älä vatkaa, vaan kääntele ne hellästi taikinan sekaan lastaa tai taikinannuolijaa apunasi käyttäen.

4. Kaada siivilän läpi vaahdon joukkoon kaikki kuivat aineet ja kääntele ne huolellisesti sekaisin taikinaan lastan tai nuolijan avulla.

5. Kaada taikina uunipellille tasaisesti ja ripottele mustikat päälle.

6. Laita pelti uuniin keskitasolle ja paista piirakka kullanruskeaksi eli noin 15-20 minuuttia uunista riippuen.

Ohje on julkaistu aikaisemmin Koululaisessa 03/2017.

Testaa myös:

Vohvelipäivän herkullinen vohvelitaikina

Mukikakku syntyy mikrossa – katso 5 helppoa ohjetta

Kokkaa maukas pannukakku

Avainsanat

Kommentit

Virheilmoitus! Kohdassa 2 lukee 3. ei 2. Kiitos korjaamisesta!

Oma kommentti