Kutsuimme Koululaisen testilaboratorioon kaksi limagurua Ailin ja Eskon kokeilemaan kahden limakirjan reseptejä. Käytössämme oli Suuri limakirja, josta otimme ohjeet limoille, sekä Limat ja löllöt, ihanat ällöt, joka toimi inspiraationa lima-asetelmia tehdessämme. Aili ja Esko olivat opetelleet aiemmat limaohjeet Youtubesta.
– Youtube-videoissa kuitenkin annetaan harvoin tarkkoja määriä tai ainesten suhteita, siksi niitä on vähän vaikea noudattaa, Aili kertoi.
Aili myös muistutti, että raaka-aineet määrittelevät, voiko limaa säilyttää pitkään. Esimerkiksi perunajauhosta tehty lima homehtuu ennen pitkää.
– Paljon riippuu myös aktivaattorista. Lima ei välttämättä onnistu, jos aktivaattori on väärä.
Päätimme kokeilla tehdä vain rajallisen ajan säilyviä namilimoja vaahtokarkeista ja purukumista. Näiden ohje julkaistaan Koululaisessa 3/2018, joka ilmestyy 28.2.
Lisäksi yritimme tehdä kuohkeaa, tyhjenevää limaa. Ainekset ostettiin Lidlistä ja Sinellistä:
Ja sepäs ei onnistunutkaan!
Keitos kyllä vaahtosi, mutta ei tiivistynyt.
Myöhemmin Aili raportoi ostaneensa optikkoliikkeestä natriumboraattia sisältävää piilolasinestettä.
– Nyt onnistuvat kaikki limat! kuului limagurun iloinen raportti.
Lue myös: Tee itse limaa
Ne karkkilimat oli kyllä helpompia! 😉
Purkkaslime kesti varmaan kolme kuukautta ennen kuin se kovettui. Jaaaaa sitten vaan kuumaa vettä ja toiset kolme kuukautta! ?