Näin teet limaa – parhaat vinkit

Kutsuimme Koululaisen testilaboratorioon kaksi limagurua Ailin ja Eskon kokeilemaan kahden limakirjan reseptejä. Käytössämme oli Suuri limakirja, josta otimme ohjeet limoille, sekä Limat ja löllöt, ihanat ällöt, joka toimi inspiraationa lima-asetelmia tehdessämme. Aili ja Esko olivat opetelleet aiemmat limaohjeet Youtubesta.

– Youtube-videoissa kuitenkin annetaan harvoin tarkkoja määriä tai ainesten suhteita, siksi niitä on vähän vaikea noudattaa, Aili kertoi.

Aili myös muistutti, että raaka-aineet määrittelevät, voiko limaa säilyttää pitkään. Esimerkiksi perunajauhosta tehty lima homehtuu ennen pitkää.

– Paljon riippuu myös aktivaattorista. Lima ei välttämättä onnistu, jos aktivaattori on väärä.

Päätimme kokeilla tehdä vain rajallisen ajan säilyviä namilimoja vaahtokarkeista ja purukumista. Näiden ohje julkaistaan Koululaisessa 3/2018, joka ilmestyy 28.2.

miten tehdään limaa

Lisäksi yritimme tehdä kuohkeaa, tyhjenevää limaa. Ainekset ostettiin Lidlistä ja Sinellistä:

Ja sepäs ei onnistunutkaan!

Keitos kyllä vaahtosi, mutta ei tiivistynyt.

näin teet limaa

Myöhemmin Aili raportoi ostaneensa optikkoliikkeestä natriumboraattia sisältävää piilolasinestettä.

– Nyt onnistuvat kaikki limat! kuului limagurun iloinen raportti.

Lue myös: Tee itse limaa

Avainsanat

Kommentit

Ne karkkilimat oli kyllä helpompia! 😉
Purkkaslime kesti varmaan kolme kuukautta ennen kuin se kovettui. Jaaaaa sitten vaan kuumaa vettä ja toiset kolme kuukautta! ?

Oma kommentti