Parhaat naposteltavat leffailtaa varten

Kruunaa jännittävä elokuvailta herkullisilla pikkunaposteltavilla. Karkkitoffeesta, mustikkapiirakasta ja nonparellikekseistä riittää jaettavaksikin!

Karkkitoffee

noin 30 kpl

Tarvitset:

500 g valkosuklaata

1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)

+ karamelleja

+ elintarvikeväriä

Tee näin: 

1. Vuoraa noin 20×20 cm kokoinen purkki tai uunivuoka leivinpaperilla, aseta sivuun.

2. Mittaa valkosuklaa ja kondensoitu maito lämmönkestävään kulhoon ja sulata niitä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita aina välillä, kunnes seos on sulanut. Lisää joukkoon pisara elintarvikeväriä, sekoita ja kaada vuokaan.

3. Tasoita massa lusikalla ja ripottele pintaan haluamasi karkit. Laita tekeytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Mustikkapiiras

kananmunaton, noin 12 hengelle

Tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2½ tl leivinjauhetta

3/4 dl rypsiöljyä

2½ dl maitoa

noin 4 dl mustikkaa

Muruseos:

50 g voita

½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

Tee näin: 

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele piirasvuoka voitelemalla se. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa se leivinpaperilla.

2. Mittaa kaikki kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita nuolijalla. Mittaa sitten joukkoon maito ja öljy. Sekoita kunnes taikina on tasainen, älä ylisekoita.

3. Kaavi taikina nuolijalla vuokaan ja ripottele pinnalle mustikat.

4. Mittaa taikinassa käytettyyn kulhoon vehnäjauhot, sokeri, voi ja kaurahiutaleet. Nypi käsin murumaiseksi ja ripottele sitten mustikoiden päälle.

5. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25–30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Piiras on valmis, kun se on kullanruskea. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.

6. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!

Nonparellikeksit

noin 15 kpl

Tarvitset:

150 g pehmeää voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4–4½ dl vehnäjauhoja

noin ½ dl nonparelleja tai strösseleitä

Tee näin: 

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Laita sivuun.

2. Mittaa toiseen kulhoon voi ja sokeri. Vatkaa ne pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

3. Lisää voi-sokeriseokseen kananmuna koko ajan sekoittaen.

4. Lisää nyt joukkoon jauhot kolmessa osassa edelleen vatkaimella sekoittaen.

5. Kääntele lopuksi nonparellit taikinan sekaan nuolijalla.

6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille ja paista noin 8–10 minuuttia. Taikinasta tulee kaksi pellillistä. Älä anna ruskistua liikaa!

7. Paiston jälkeen jäähdytä ritilällä.

Dr Sugarin ruokaohjeet on julkaistu Koululaisessa 9/2019.

Avainsanat

Kommentit

Testasin karamelli toffeeta,ja oli niin hyvää! Suosittelen, mutta joudut ostamaan aika paljon valkosuklaata ja hankala ostaa kondensoitua maitoa..

Oma kommentti