Pikkujouluherkut maistuvat kaikille – katso reseptit

Joulua saa viettää koko joulukuun! Järjestä pikkujoulut kavereillesi: kokatkaa yhdessä tarjottavat, joissa maistuu joulun taika.

Pikkujouluherkut kruunaavat jouluiset pirskeet. Valmista ystäville tarjottavaksi suklaakuusia, pestokierteitä ja yön yli lepääviä joulukeksejä.

 

Pikkujouluherkut: Suklaakuuset

Tarvitset:

  • suolatikkuja
  • valkosuklaata
  • nonparelleja tai strösseleitä
  • + pursotinpussi/pakastepussi

Tee näin:

  1. Laita lautaselle leivinpaperi. Aseta siihen suolatikkuja
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada pursotin- tai pakastepussiin.
  3. Pursota valkosuklaata kuusen muotoon suolatikkujen päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja tai strösseliä koristeeksi.
  4. Nosta kylmään jähmettymään. Tarjoiltaessa irrota leivinpaperista ja laita tikut pystyyn vaikkapa sokeriin.

Pikkujouluherkut: pestokierteet

Pikkujouluherkut: Pestokierteet

(24 kpl)

Tarvitset:

  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä
  • 100 g pestoa
  • 150 g juustoa
  • 1 kananmuna

Tee näin:

  1. Nosta lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti sulamaan. Laita samalla uuni lämpenemään 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Levitä pehmenneelle lehtitaikinalevylle pestoa noin teelusikallinen, älä levitä ihan reunoille saakka. Ripottele peston päälle juustoraaste. Rullaa sitten tiukalle rullalle pituussuunnassa, voitele rullan päällys kananmunalla ja leikkaa rulla kolmeen pieneen kierteeseen. Nosta pellille ja käännä vaakatasoon. Toista kaikille levyille.
  3. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia tai kunnes pestokierteet ovat kauniin kullanruskeita.

Joulukeksit ovat erinomaisia pikkujouluherkkuja.

Pikkujouluherkut: Yön yli -joulukeksit

(18 kpl)

Tarvitset:

  • 115 g voita, huoneenlämpöisenä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl kardemummaa
  • 150 g suklaata, nappeina tai rouhittuna

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon tai yleiskoneeseen voi ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten kananmuna edelleen vatkaten.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet lukuun ottamatta suklaata. Lisää kuivat aineet kahdessa erässä vaahdon joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Älä vatkaa liikaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä. Lisää viimeisenä suklaa ja sekoita huolella joukkoon.
  3. Kun taikina on valmis, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään tai vähintään 8 tunnin ajaksi.
  4. Kun taikina on levännyt seuraavaan päivään, muodosta siitä 18 noin pingispallon kokoista palloa. Keksi on jähmeää, joten käytä apuna tukevaa lusikkaa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille yhdeksän keksiä. Jätä hyvät välit.
  5. Paista keksejä noin 8–12 minuuttia tai kunnes keksit ovat reunoilta kiinteät ja keskeltä vielä hieman pehmeät. Toista lopuilla kekseillä.

 

Dr. Sugar kokkaa kanssamme

Koululaisen herkullisia ruokaohjeita tekevät Jinna ja Jonna, jotka pitävät houkuttelevaa Dr. Sugar -blogia netissä. Voit käydä tutustumassa blogiin osoitteessa blogit.meillakotona.fi/drsugar/

Juttu on julkaistu Koululainen 12/2021 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti