Leivo itse maukkaat runebergintortut

Helmikuun viidentenä päivänä juhlitaan kansallisrunoilijaamme Johan Ludvig Runebergia. Ja mikäs sen maukkaampi tapa muistaa runoilijaa kuin kotitekoiset runebergintortut?

Koululaisen keittiössä herkutellaan mieluusti kausiherkuilla. Helmikuun kohokohtiin kuuluukin joka vuosi ystävänpäivän lisäksi Runebergin päivä, jolloin maistuu runebergintorttu jos toinenkin. Herkku syntyy yllättävän helposti kotikeittiössä, ja tortun tuttu maku saadaan manteliaromista.

Ohjeella valmistuu noin 12 torttua.

Tarvitset:

200g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai omenasosetta
½ tl manteliaromia

Pinnalle:

150g vadelmamarmeladia
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä

Tee näin:

1. Mittaa rasva, sokeri ja fariinisokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, korppujauho (tai piparkakkumuru) ja leivinjauhe keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan yhdessä maidon (tai omenahillon) kanssa.

4. Mausta manteliaromilla.

5. Jaa taikina muffinivuokiin.

6. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.

7. Pursota torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.

8. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.

9. Leikkaa kertakäyttöiseen muovipussiin hyvin pieni reikä ja pursota tomusokeritahnaa marmeladin ympärille.

VALMIS!

Testaa myös: Kokkaa herkullinen pannukakku
Testaa myös: Mukikakku on helppo herkku

Lähde: Pikkukokki keittiössä, 2016 (readme.fi).

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti