Tarvitset:
pyöreitä leipäpaloja
pyöreitä kinkku- tai kalkkunaviipaleita
kivettömiä, vihreitä oliiveja
salaattia maun mukaan
voita tai margariinia
kovaksi keitettyjä kananmunia
valmiita pinaattilettuja
Vinkki: Voit käyttää margariinin sijaan tuorejuustoa, majoneesia, mätitahnaa tai maksamakkaraa makusi mukaan.
Tee näin
- Voitele leivät. Asettele jokaiselle leivälle muutama salaatinlehti. Peitä salaatti kinkku- tai kalkkunaviipaleella.
- Asettele leikattu kinkkuviipale toisen päälle. Pujota oliivit silmäaukkoihin ja aseta yksi oliivinpuolikas viipaleiden väliin – kohoamasta muodostuu sammakon kuono.
- Leikkaa pinaattiletuista lumpeenlehden muotoisia. Leikkaa kananmunasta lumpeenkukkia terävällä veitsellä – ohjeen löydät viereiseltä sivulta. Asettele sammakot ja lumpeet tarjolle ja herkuttele.
Näin leikkaat lumpeenkukat
Keitä kananmunia 10 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä.
Leikkaa teräväkärkisellä veitsellä vino viilto munan keskiosaan. Paina terä kananmunan puoliväliin saakka. Vedä veitsi pois ja paina terä toiseen suuntaan vinoon kuvan osoittamalla tavalla. On tärkeää, että painat terän tarpeeksi syvälle, jotta muna leikkaantuu irti.
Kun olet leikannut kokonaisen kierroksen, kananmuna halkeaa kahtia ja saat kaksi kaunista lumpeenkukkaa!
Näin leikkaat sammakolle silmät
Leikkaa kinkkuviipaleeseen kaksi puoliympyrän muotoista viiltoa. Voit käyttää apuna pursottimen terää tai muuta pyöreää muottia.
Ohjeeseen inspiraation antoi Irina Stepanovan ja Sergei Kabachenkon kirja Veikeät voileivät.
Lisää kivoja välipalaohjeista: tonnikalaleipäset, kookosräiskäleet ja juustosarvet
Lukijan välipalavinkki: Täytetyt patongit
Pitää joskus testata.