Valmista nukkekodin ruoat silkkimassasta

Silkkimassa on oiva materiaali minikokoisten ruokien valmistamiseen, sillä sen muovaileminen on helppoa, eikä kuivumista tarvitse odotella pitkään.

Nukkekodin ruoat valmistuvat helposti silkkimassasta.

Nukkekodin ruokia varten tarvitset:

  • silkkimassaa, eri värejä
  • apuvälineitä muovailuun kuten veitsi, nuppineula, hammastikku
  • marker-tussi
  • valmiita nukkekodin astioita tai pullonkorkkeja yms. astioiksi kelpaavia

Nukkekodin ruoat – tee näin:

Banaaniterttu

Muovaile keltaisesta silkkimassasta viisi banaania ja yhdistä ne tertuksi asettamalla ensin kolme banaania vierekkäin ja niiden päälle kaksi. Painele sitten varret yhteen. Taivuta banaaniterttu kaarevaksi ja lyhennä pitkä varsiosa. Kun työ on kuivunut, väritä banaanien päät mustalla tussilla.

Nukkekodin ruoat: banaanit

Croissantit

Painele vaaleanruskeasta massasta ohut, pyöreä levy, ja jaa se kahdeksaan osaan kuten kuvassa. Pyöritä jokainen kolmio rullalle ja taivuta croissant kaarelle.

Keräsalaatti

Muovaile vihreästä massasta pallo ja noin kymmenen erikokoista pyöreäkulmaista kolmiota. Painele kolmiot pallon päälle hieman ruttuun aloittaen isoimmasta ja edeten pienimpään.

Nukkekodin ruoat: keräsalaatti

Popcornit

Pyörittele valkoisesta massasta niin pieniä palloja kuin pystyt. Pyörittele sitten neljä pikkupalloa hellästi yhteen. Kokoa popcornit sopivaan astiaan kuivumaan, jotta ne tarrautuvat toisiinsa.

Nukkekodin ruoat: popcorn

Kananmunat ja pekoni

Yhdistä litteä, soikea pala valkoista massaa ja keltainen pieni pallo kevyesti painamalla kanamunaksi. Pyöritä sormien välissä kolme punaruskeaa ja kaksi valkoista ohutta suikaletta, aseta ne raidalliseksi riviksi ja painele litteäksi. Leikkaa pekonin päät tasaisiksi.

Nukkekodin ruoat: pekoni

Marjapiiras

Painele kruunukorkin pohjalle ruskeaa silkkimassaa. Pyörittele punaisesta massasta marjoja ja aseta ne piirakkapohjan päälle. Lopuksi muovaile päälle koristeeksi ruudukko ruskeista litteistä suikaleista ja katkaise ylimääräiset päät.

Nukkekodin ruoat: marjapiirakka

Juusto

Muovaile keltaisesta massasta juusto­tahko. Painele nuppineulalla tai muulla pyöreäkärkisellä apu­välineellä koloja kaikille sivuille.

Nukkekodin ruoat: juusto

Hot dog

Muovaile vaaleanruskeasta silkkimassasta hieman neliömäinen, litteä sämpyläosa, punaisesta nakki ja keltaisesta sinappiraita. Kääri sämpylä nakin ympärille ja taivuta sinappi siksakin muotoon hot dogin päälle.

Nukkekotiin hotdogeja

Tomaatit ja appelsiinit

Pyörittele tomaatteja varten punaisia palloja sekä aivan pieniä vihreitä palloja. Paina pienet vihreät pallot tomaattien päälle hammastikun avulla. Appelsiineihin tarvitset oransseja palloja ja hammastikun, jolla voit pistellä pieniä reikiä appelsiinin pintaan. Nukkekodin ruokia valmistaessa vain mielikuvitus on rajana!

appelsiinit

Avainsanat

Kommentit

Tämä oli aivan mahtava idea olen ylpeä kun keksitään tuollaista askarreltavaa lapsille

Oma kommentti