Näin osallistut Reilu luokka -kilpailuun

Mistä löytyy Suomen reiluin luokka 2016? Koululainen-lehden kilpailussa oppilaat pääsevät puhaltamaan yhteen hiileen ja tavoittelemaan hulppeita palkintoja.

Koululainen järjestää Reilu luokka -kilpailun jo yhdettätoista kertaa. Aiemmat kymmenen voittajaluokkaa ovat löytyneet eri puolilta Suomea, ja jokaisesta luokasta on kantautunut sama tieto: yhteishenki on parantunut Reilu luokka -kisan myötä. Kilpailun tavoitteena onkin edistää reilua meininkiä, ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista sekä lujittaa yhteishenkeä.

Tämän vuoden teemana on ”Erilaisuus on rikkautta”. Toteutuksessa juhlitaan sarjakuvaa taidemuotona.

Kilpailuun ei tarvitse ilmoittautua. Mukana ovat ne alakoulun luokat, jotka palauttavat tehtävät aikataulun mukaisesti.

Jos luokkasi ei innostu tänä vuonna lähtemään mukaan ja olet itse alakoululainen, voit osallistua yksilösarjaan samoin säännöin kuin luokatkin. Mainitse ”yksilösarja” osallistumisen yhteydessä.

Kolme tehtävää

Kilpailussa on kolme hauskaa tehtävää. Jokainen luokka voi suorittaa ne parhaaksi katsomallaan tavalla. Jos haluaa tavoitella välipalkintoja ja pääpalkintoa, tehtävät on palautettava Koululaisen toimitukseen aikataulun mukaisesti.

Ensimmäisessä tehtävässä luokkalaiset luovat oman sarjakuvasankarinsa. Toisessa tehtävässä luokka asettaa yhteisen tavoitteen esimerkiksi tulevaa kevättä varten. Kolmannessa tehtävässä toivotaan luovia sarjakuvanautintoja, jotka herättävät eloon lausahduksen ”erilaisuus on rikkautta”.

Tavoittelemisen arvoiset palkinnot

Kisa aikana jaetaan kolme välipalkintoa ja yksi pääpalkinto. Ja palkinnot ovat huimat!

Yksi ensimmäisen tehtävän palauttaneista luokista saa Stadiumin jalkapallot koko porukalle.

Parhaan tavoitteen keksineet pääsevät yhdessä katsomaan lokakuussa ensi-iltansa saavaa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -elokuvaa.

Parhaan sarjakuvan loihtinut luokka saa ison läjän Juban sarjakuva-albumia Minerva – Sipulirengassuon vanki.

Kisan päätteeksi jaetaan Suomen reiluimman luokan titteli, jonka voittaja saa luokkaansa tunnetun vieraan… Päivää saapuu piristämään itse räp-artisti ja muusikko Redrama!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti