Reilu luokka 2021 -kilpailu alkaa! Niko ja Santtu vierailevat voittajaluokassa

Jälleen on aika valita, mikä on koko Suomen reiluin luokka! Yhdistäkää luokassa voimanne ja osallistukaa kolmeen hauskaan tehtävään. Koko kilpailun voittaja saa Nikon ja Santun vierailulle luokkaansa.

Tänä vuonna on jo 16. kerta, kun Koululaisen Reilu luokka -kilpailu pyörähtää käyntiin. Kutsumme alakoululuokat ympäri Suomen osallistumaan kolmeen erilaiseen osakilpailuun, jossa jokaisessa on hienot palkinnot. Tämän vuoden teemana on Reilu jengi.

Lue vuoden 2020 -voittajaluokasta.

Reilussa luokassa ketään ei kiusata ja kaikki saavat olla omanlaisiansa. Näkyykö reiluus teidän luokassanne jo, vai olisiko teidän mahdollista olla vielä reilumpi jengi?

Toimi näin: näytä tämä juttu opettajallenne ja ehdota kilpailuun osallistumista.

Luokkanne on mukana kisassa palauttamalla kunkin tehtävän määräaikaan mennessä. Jokaisesta tehtävästä yksi hyvin suoriutunut luokka voittaa osakilpailu­palkinnon. Kaikki kolme tehtävää palauttaneet luokat kisaavat pääpalkinnosta: Niko Meurosen ja Santeri Hännisen eli NikojaSanttu-kanavan tubettajakaksikon vierailusta omassa luokassa!

Tehtävät

Voitte lähettää tehtävät toimitukseen paperilla, tekstitiedostoina, valokuvina tai esimerkiksi videoina. Videoiden enimmäispituus on kaksi minuuttia.

Guinness World Records 2022

1. Reilun luokan maskotti
Luokaa reilun luokan maskotti, joka huolehtii siitä, että kukaan ei jää yksin. Keksikää maskotille nimi, luonne, ulkonäkö ja esimerkiksi supervoima. Toteutustyyli on vapaa, maskotin voi esimerkiksi piirtää, maalata tai ommella. Lähettäkää maskotista kuva tai video.

Palauttakaa tehtävä 3.9. mennessä.

Tehtävän palkinto: Jokainen luokan oppilas saa maailman myydyimmän tietokirjan eli Guinness World Records 2022 -teoksen (Otava).

Supermarsu 2

2. Tervetulotoivotus uudelle oppilaalle
Kuvitelkaa, että luokallanne aloittaa uusi oppilas. Laatikaa yhteiset ohjeet siitä, miten toimitte, jotta uusi oppilas tutustuu uuteen kouluun ja pääsee osaksi yhteistä porukkaanne. Lähettäkää ohjeet joko tekstinä, kuvana tai videona.

Palauttakaa tehtävä 27.9. mennessä.

Tehtävän palkinto: Supermarsu 2 -elokuvanäytös koko luokalle. Paula Norosen suosittuun kirjasarjaan pohjautuva ja Joona Tenan ohjaama elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2021.

3. Reilun luokan uutiset
Tehkää luokallenne oma uutislähetys tai lehti, jonka tekemiseen kaikki saavat osallistua. Siinä voitte kertoa luokkanne, koulunne tai kotikaupunkinne asioista.

Palauttakaa tehtävä 25.10. mennessä.

Tehtävän palkinto: Salibadyliiton sponsoroimat salibandyvarusteet koko luokalle sekä maajoukkuepelaajan vierailu luokassa. Voittavalle luokalle on luvassa myös osallistuminen joulukuussa pelattaviin salibandyn miesten MM-kisoihin.

Palautus

Lähettäkää tehtävät osoitteeseen reiluluokka@otava.fi tai Koululainen, Reilu luokka, Firdonkatu 2 T 151, 00015 Otavamedia.

Kysyttävää? Lähetä sähköpostia: reiluluokka@otava.fi

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti