Reilu luokka 2021 -kisan ensimmäisessä tehtävässä luotiin reilun luokan maskotti

Koululaisen Reilu luokka 2021-kilpailu käynnistyi rytinällä. Ensimmäiseen osakilpailuun saapui lähes 80 upeaa ehdotusta reilun luokan maskotiksi.

Rouva Tilhi

Eskon koulun oppilaiden Rouva Tilhi -maskotti voitti Reilu luokka -kilpailun ensimmäisen osakilpailun.

Koululaisen Reilu luokka 2021 -kilpailun ensimmäisenä tehtävänä oli luoda luokalle reilun luokan maskotti, joka huolehtii siitä, että kukaan ei jää yksin. Tehtävänantona oli keksiä maskotille nimi, luonne, ulkonäkö ja esimerkiksi supervoima. Maskotin toteutustyyli oli vapaa, ja saimme kaikenlaisia maskotteja – niin piirroksia, ompelutöitä, virkattuja taidonnäytteitä kuin erilaisia valmiita pehmolelujakin.

Voittajaksi tuomaristo valitsi hausjärveläisen Eskon koulun vitosluokan Rouva Tilhi -maskotin. Ohto-open oppilaita kutsutaankin tilhiksi, joten kyseessä on luokan nimikkomaskotti. Tilhet ovat olleet maskotista innoissaan.

Maskotille on askarreltu myös upea pesäpuu, joka kuvastaa kaikkea sitä, mitä vitoset tykkäävät tehdä.

Maskotille on askarreltu myös upea pesäpuu, joka kuvastaa kaikkea sitä, mitä vitoset tykkäävät tehdä.

– Rouva Tilhi on meitä ovella vastassa joka päivä kun tulemme kouluun. Se myös tulee aina syömään ja joskus välkällekin meidän kanssa, Roy kertoo.

Rouva Tilhi on ommeltu huovasta. Maskotille on askarreltu myös upea pesäpuu, joka kuvastaa kaikkea sitä, mitä vitoset tykkäävät tehdä. Alisa paljastaa, että luokka aloitti Rouva Tilhen tekemisen vasta viikkoa ennen palautuspäivää, joten lopussa tuli hirveä kiire.

– Oli tosi kiva kilpailla, kun rouva Tilhen ja pesäpuun tekeminen oli niin mukavaa, Santtu sanoo.

– Rouva Tilhi on riehuvaa tyyppiä. Toinen silmä on jo tippunut kerran, Joona taas lavertelee.

Palkinnoksi kaikki voittajaluokan oppilaat saavat Guinness World Records 2022 -kirjan (Otava).

Neljä kunniamainintaa

Reilu luokka -kilpailu on tänäkin vuonna todella tasokas, ja upeita ehdotuksia tulvi määräaikaan mennessä useita kymmeniä. Siksi arvovaltainen raati päätyi palkitsemaan kunniamaininnalla neljä työtä.

Ensimmäinen kunniamaininta

Ensimmäisen kunniamaininnan sai Joensuussa sijaitsevan Enon koulun neljäs luokka. The Kaalipää -maskotti on oppilaiden suunnitelmista äänestetty ja yhdessä tehty. Kaikki luokan oppilaat ovat virkanneet osia maskotista. The Kaalipää huomaa ja huolehtii, jos joku jää yksin. Maskotin voi viedä sen luo, joka näyttää olevan yksin. The Kaalipään avulla voi harjoitella myös anteeksipyytämistä, jos se on vielä haasteellista.

Bubbu-maskotti

Toinen kunniamaininta

Helsinkiläisen Arabian peruskoulun 3B-luokan karvainen Bubbu-maskotti vei raadin sydämet ja toisen kunniamainninan – onhan sen supervoimakin supersöpöys. Oppilaiden yhdessä tekemällä maskotilla on kaulassaan oppilaiden itselleen tekemät kannustusmitalit. Lisäksi Bubbulla on tunnematomittari, joka osaa tunnistaa erilaiset tunteet ihan kaikissa tiloissa.

Kolmas kunniamaininta

Kolmas kunniamaininta myönnettiin Joensuun Niittylahden koulun 2B-luokalle, joka on yksi kilpailun nuorimmista osanottajista. Pilvi-maskotti on luokan itse suunnittelema ja yhteistyössä tehty. Erityisesti raati arvosti sitä, että Saija-ope sai vain katsella sivusta, kun oppilaat toteuttivat kaiken itse kaavoituksesta ompeluun.

MR C Valkojalo

Neljäs kunniamaininta

Neljäs kunniamaininta meni Raisioon, Ihalan koulun 5A-luokalle, jonka MR C. Valkojalo -maskotin nimi tulee luokan oppilaiden nimien alkukirjaimista. Jatkossa aina, kun joku tekee reilun teon luokassa, saa maskottiin laittaa tarran siitä merkiksi. Kun maskottiin on kerätty sata tarraa, on Hanna-opettaja luvannut järjestää luokkajuhlat! Hurraa!

Juttu on julkaistu Koululainen 10/21 -lehdessä.

Pääpalkinto

Olette mukana kisaamassa pääpalkinnosta, jos olette palauttaneet kaikki kolme tehtävää määräaikoihin mennessä. Kolmanteen tehtävään voi osallistua 25.10. saakka. Voittajaluokka saa tubettajakaksikko Nikon ja Santun kyläänsä loppuvuodesta 2021.

Lue viime vuoden voittajista täältä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti