Unelmien luokassa on tilaa tunteille – osakilpailuvoitto meni Käppärän koulun 3B-luokalle Poriin

Koululaisen Reilu luokka -kilpailu on taas vauhdissa. Ensimmäiseen osakilpailuun tuli kymmeniä upeita tulkintoja unelmien luokasta.

Ruutukaappaus Käppärän koulun unelmien luokka -kisatyöstä.

Käppärän koulun 3B voitti Reilu luokka 2023 -kilpailun ensimmäisen osakilpailun, jossa piti suunnitella unelmien luokka.

Koululaisen Reilu luokka 2023 -kilpailun ensimmäisenä tehtävänä oli luoda unelmien luokan pienoismalli tai dioraama. Tarkoituksena oli pohtia, mitä unelmien luokassa olisi ja miten siellä voisi näyttää erilaisia tunteita.

Unelmien luokan toteutus oli vapaa, ja saimme toimitukseen videoita ja kuvia niin Legoilla, kivillä, paperilla kuin pahvilla tehdyistä pienoismalleista. Parhaimman valinta oli korkeatasoisessa kilpailussa hankalaa, mutta lopulta tuomaristo valitsi voittajaksi porilaisen Käppärän koulun 3B-luokan. Palkinnoksi luokka saa liput Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuvaan.

3B-luokka osallistui kilpailuun jo viime vuonna.

– Taas kerran osallistuminen tähän kilpailuun on upea juttu, se vahvistaa ryhmähenkeä ja opettaa monella tapaa paljon oppilaille ja opettajallekin, luokan opettaja Ilona Laine sanoo.

Unelmien luokassa on tilaa erilaisille tunteille

– Unelmien luokassamme on paljon tilaa, tilaa yhdessäololle, erilaisille tunteille ja opiskelulle, alkaa hieno kisavideo, jolla kerrotaan unelmien luokasta.

Kisatyö koostuu pohjapiirroksesta ja erilaisista tunteille omistetuista huoneista.

– Suunnittelu, tekeminen ja koko juttu sujui hienosti yhdessä tehden, niin kuin meidän luokalla kyllä aina meneekin.

Luokassa alkoivat juhlat, kun oppilaat kuulivat voitostaan.

– Kun tulimme maanantaiaamuna kouluun, ope oli laittanut näytölle näkyviin viestin, jossa luki, että me voitimme. Ensin Veikko huomasi viestin ja alkoi huutaa täysillä jee. Meillä muilla meni vähän aikaa ennen kuin tajusimme, mitä tapahtuu, ja sitten täysjuhlinta oli päällä.

Katso voittoisa kisätyö täältä.

Käppärän koulun kolmoset saivat palkinnoksi liput Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuvaan.

 

Kunniamaininnat Unelmien luokka -kilpailussa

Reilu luokka -kilpailun ensimmäinen osakilpailu oli tänäkin vuonna todella tasokas, ja upeita ehdotuksia tulvi määräaikaan mennessä useita kymmeniä. Siksi raati päätyi palkitsemaan kunniamaininnalla kolme työtä.

1. Vehniän koulun 4. luokka

Ensimmäinen kunniamaininta menee laukaalaiselle Vehniän koulun 4. luokalle. Kaksikerroksinen unelmien luokka on täynnä herkullisia elementtejä. Mukana on esimerkiksi juustomeri ja lemmikkileijona. Hauskana yksityiskohtana luokkalaiset ovat laminoituina kuvina mukana pienoismaailmassa. Videomuotoisessa kisatyössä oppilaat pääsevät kertomaan, mitä kaikkea he unelmien luokassa tekisivät.

2. Toukolanpuiston koulun 3A

Toinen kunniamaininta menee Seinäjoelle. Toukolanpuiston koulun 3A:n kisatyö on paperista taiteltu dioraama. Saatteen mukaan tunteet näkyivät pienoismallia rakentaessa, mikä näkyy ja kuuluu hyvällä tavalla myös lopputuloksessa.

3. Leppälän koulun 5.–6. luokka

Historiasta pitävä Leppälän koulun 5.–6. luokka Valkeakoskelta saa tällä kertaa kolmannen kunniamaininnan. Unelmien luokka on kivistä ja puista tehty kivikautinen maja, jonne mahtuu koko luokka lähiluonnon eläinten lisäksi. Tunteita kivikautisessa luokassa pääsee purkamaan lähtemällä metsään. Hyvä neuvo meille kaikille!

 

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti