Mokailua netissä

Verkossa kannattaa olla varuillaan, sillä mikki saattaa olla päällä juuri väärällä hetkellä. Koululaisen lukijat kertovat kiusallisimmista nettimokistaan.

Lemmikeillä voi olla osansa, kun mokailua netissä tapahtuu.

Verkossa on syytä olla varuillaan, sillä mokailua netissä voi tapahtua silloin, kun sitä vähiten odottaa.

Kyllä mä osaan

Kerran Teams-kokouksessa en jaksanut kuunnella opettajan selittävän päivänselvää matikan tehtävää, joten viestittelin samaan aikaan kaverini kanssa. Kun piti alkaa tehdä tehtäviä, en osannutkaan niitä!

Väärä tyyppi

Olin lähettänyt eräässä pelissä viestin kaverilleni – tai niin ainakin luulin kunnes sain vastauksen. Olin vahingossa lähettänyt viestin jollekin tuntemattomalle, jolla oli sama nimi. Oli aika noloa, kun huomasin, ettei se ollutkaan kaverini. Onneksi sain loppujen lopuksi viestin perille oikealle henkilölle.

Tubemoka

Kerran julkaisin vahingossa Youtube-videon väärälle käyttäjätilille ja aloin ihmetellä, miksei se ollut ilmestynyt kanavalleni.

Pipsa keskeytti

Kerran etäkoulussa opettajamme alkoi selittää matikan aihetta. Itse kun en tykännyt matikasta, aloin katsomaan Pipsa Possua tabletiltani. Yhtäkkiä sen tunnari alkoi soida ja mikkini ja kamerani olivat jääneet päälle!

Isällekin voi tapahtua mokailua netissä

Olin opettajani kanssa etäpalaverissa kamera päällä, ja isäni tuli taustalle hyppimään pelkissä kalsareissa.

Vaatekriisi voi iskeä netissä

Olin videopuhelussa. Opettaja selitti jotain tylsää, joten ajattelin järjestellä vaaterekillä olevia vaatteitani. Onnistuin kaatamaan sen, jolloin kuului kamalan kova ääni ja minulla oli mikrofoni auki! Opettaja kysyi, onko kaikki ok. Vastasin nolona: “Joo!”

Mokailua netissä: vahingossa liveksi

Kerran otin itsestäni kuvan ja muokkasin sitä editointisovelluksessa. Tallensin sen galleriaani (tai ainakin luulin niin). Seuraavana päivänä huomasin, että se oli netissä. Onneksi poistin sen, jolloin se poistui myös netistä.

Rikkinäinen puhelin

Kerran soitin vahingossa väärälle henkilölle, enkä ehtinyt perua puhelua, kun hän jo vastasikin. Kaiken kruunasi vielä se, että yritin vaikuttaa siltä, kuin olisin soittanut ihan tarkoituksella. Sanoin, että halusin vain kysellä hänen kuulumisiaan. Siinä me pitkään juteltiin, ja minusta se oli tosi kiusallista. Toivottavasti hän ei huomannut soiton olevan vahinko! Nolotti!

Känkkäränkkä iski, mokailua netissä ei voinut välttää

Olin etätunnilla niin väsynyt, että minun teki mieli vain huutaa, joten huusin ja kiroilin. Minun oli pitänyt laittaa mikki pois, mutta jostain syystä en laittanut. Opettaja kuuli, ja sain Wilma-merkinnän.

Katin kontit

Minulla oli kokous Teamsissa ja menin vessaan. Kun tulin vessasta, näin kissani kävelemässä tietokoneen näppäimistön päällä. Menin nopeasti ottamaan kissani pois ja huomasin chatissä olevan jotain siansaksaa. Teksti oli jo lähettynyt ja kaikki kokouksessa olleet olivat nähneet viestin ja ihmettelivät sitä, kyllä nolotti.

Lue lisää: Kun valot sammuvat, alkaa ihmeellisyyksien aika. Vieraassa kodissa yökyläillessä saattaa tapahtua ihan mitä tahansa.

Juttu on alun perin julkaistu Koululainen 11/21 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Minä ja kaverini Venla Suni oltiin leikitty koulussa salaista vaklausleikkiä. Unohdimme yhden vaklattavan salanimen ja kun pääsin kotiin niin muistin sen ja lähetin viestin. Hetken päästä sain vastauksen viestiini :häh. Selitin pitkään asiaani ja viikon päästä tajusin että olin lähettänyt viestin siskolleni Venla Olkkoselle. Vähän NOLOTTI!!!

Oma kommentti